NEĆE BITI DOGOVORA? / Novi sukob između Pantovčaka i Vlade: Sad je problem u zapovjedniku Obalne straže, Milanović je odbio prijedlog

Image
Foto: Miroslav Lelas/PIXSELL

Blažević je na čelu Obalne straže odradio četverogodišnji mandat, a Vlada je htjela da ga Milanović imenuje na rok od još dvije godine

11.2.2022.
9:48
Miroslav Lelas/PIXSELL
VOYO logo

Čini se da sukobima Pantovčaka i Banskih dvora nema kraja, a ovog je puta razlog sukoba zapovjednik Obalne straže Republike Hrvatske, komodor Milan Blažević. Naime, Vlada je još 10. prosinca na zatvorenom dijelu sjednice priopćila da je usvojila prijedlog odluke da Blažević ostane zapovjednik Obalne straže i uputila ga na donošenje predsjedniku Zoranu Milanoviću, što se nije dogodilo.

Blažević je na čelu Obalne straže odradio četverogodišnji mandat, a Vlada je htjela da ga Milanović imenuje na rok od još dvije godine te da odluka stupi na snagu 1. siječnja. No, Milanović je odbio donijeti tu odluku, piše Novi list.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
NAKON TEŠKIH RIJEČI I UVREDA /

Banožić pozvao Milanovića na suradnju: 'Predsjedniče, sjednimo za stol...'

Image
NAKON TEŠKIH RIJEČI I UVREDA /

Banožić pozvao Milanovića na suradnju: 'Predsjedniče, sjednimo za stol...'

Ništa od dogovora?

Situacija s Obalnom stražom sada je identična onoj s Počasno-zaštitnom bojnom, a dužnost zapovjednika trenutno obnaša zamjenik, kapetan bojnog broda Zoran Medvidović.

Blažević je trenutno u statusu časnika koji je stavljen na raspolaganje. Ne bude li tijekom tri mjeseca negdje raspoređen, po sili zakona će mu prestati služba u Oružanim snagama, i bit će umirovljen.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Novi list piše i da su šanse za dogovor između Pantovčana i Banskih dvora da brigadir Elvis Burčul, kojeg je ministar obrane Mario Banožić umirovio u listopadu prošle godine, bude vraćen na mjesto zapovjednika Počasno-zaštitne bojne, kao i da se Blaževiću omogući da vodi Obalu stražu još dvije godine - gotovo nikakve.

Pojavio se, naime, nekretninski problem, odnosno ispostavilo se da Blažević koristi dva stana koja je dobio od države. Iz jednog odbija izaći dok mu se ne dopusti da drugi otkupi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Milan Blažević, rođen 1967., na dužnost zapovjednika Obalne straže došao je s pozicije načelnika Stožera - zamjenika zapovjednika HRM-a, 8. prosinca 2017. kada je zamijenio komodora Ivu Raffanellija.

Blažević je diplomirao na Mornaričkoj vojnoj akademiji u Splitu, a već na početku Domovinskog rata napustio je Jugoslavensku ratnu mornaricu i uključio se u Zbor narodne garde. Po ustrojavanju Hrvatske ratne mornarice bio je oružni časnik na raketnoj topovnjači "Kralj Petar Krešimir IV.", zamjenik zapovjednika na raketnoj topovnjači "Šibenik" te od 1997. do 2006. zapovjednik raketne topovnjače "Kralj Dmitar Zvonimir", odakle je prešao na mjesto načelnika Katedre topničko-raketnog oružja na Hrvatskom vojnom učilištu, piše Novi list.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Završio je i Zapovjedno stožernu školu, Vojno diplomatsku školu, kao i američku Mornaričku ratnu školu u Newportu (SAD).

Love island uk
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo