PRVI OTKRIO RTL /

Milanović o nesreći koju je skrivio autobus predsjednice: 'Kad natrpaš 30 HDZ-ovaca, to je štićena horda'

Image
Foto: Miranda Čikotić/Nel Pavletić/Pixsell

Milanović kaže da nema opravdanja za to što se autobus nakon nesreće nije zaustavio

12.12.2019.
11:15
Miranda Čikotić/Nel Pavletić/Pixsell
VOYO logo

Predsjednički kandidat Zoran Milanović u sklopu predizborne kampanje posjetio je Krapin. Oštro je napao predsjednicu i protukandidatkinju Kolindu Grabar-Kitarović zbog jučerašnje prometne nesreće o kojoj je prvi izvijestio RTL.

Podsjetimo, autobus, koji predsjednica koristi u kampanji, zakačio je osobni automobil. Nakon toga je autobus samo produžio, a naknadno tumačenje bilo je - štićena kolona se ne zaustavlja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Mi možemo isto unajmiti autobus, nije to neki trošak. Ne možemo se mjeriti s njima, naravno. To je nepraktično, razmetljivo je polijepiti svojim slikama autobus, još natrpaš unutra 30 HDZ-ovaca i to nazoveš štićenom kolonom. Štićena osoba u kampanji treba biti u osobnom autu, u formaciji. Tada ima smisla da se kolona ne zaustavlja. Ovo je štićena horda. Predsjednica je sjedila s 30 HDZ-ovaca u autobusu koji je širi od prosječne zagorske ceste", kaže Milanović.

Komentirao je i činjenicu da se nitko iz kolone nije zasutavio na mjestu nesreće. Prema izjavi glasnogovornika HDZ-a, Zoltana Kaboka, riječ je o proceduri: "Ljudi iz osiguranja su kazali da je sve učinjeno prema pravilima i kako se, zapravo, u takvim slučajevima, vozilo u kojem se nalazi štićena osoba, ne zaustavlja".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Milanović tvrdi da za to ''nema opravdanja''.

"Neobazrivo je, bezobzirno, ružno, nema opravdanja za to. Natrpati pol' HDZ-a u autobus i začepiti sve zagorske arterije... I zato mi idemo po onoj staroj maksimi od Darka Rundeka iz pjesme 'Duhovi' o crvenoj Škodi. Mi imamo Škodu, po bregima juri, zavoji ko balcer bečki... Škoda je dosta".

"Tu sam da od 5. siječnja sljedeće godine Hrvatsku učinim što je moguće normalnijom zemljom u kojoj se neće po brdima gurati ljude s ceste autobusom", kaže Milanović.

Još je jednom upitan i za činjenicu da neće biti sučeljavanja. Tvrdi da je jedini razlog "eskapizam kandidatkinje Kolinde Grabar Kitarović".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dodaje da u kampanji neće potrošiti ni blizu maksimalnih osam milijuna kuna. 

''Nema panike. Opreza ima od prvog dana, jer ja nisam ušao u izbore kao anketni favorit. Dobit ću ove izbore u drugom krugu, tko god uđe od dvoje kandidata HDZ-a'', odvratio je na upit o zadnjim anketama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Upitan je i za presudu Visokog prekršajnog suda, po kojoj će Thompson moći bez problema uzvikivati "Za dom spremni".

''Ovo netko sad servira pred izbore i stvarno ne bih u to ulazio. Ali mislim sve najgore o tome. Ja sam u debati s Plenkovićem pred zadnje izbore dao presudu gdje se objašnjava zašto je to krivo i toksično. To sam čitao pred njim, a on se pravio tuljan, pravio se da to ne čuje. Neću to komentirati. Marš s tim dalje'', dodao je Milanović.

Sjene prošlosti
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo