MILANOVIĆ O VRHOVNOM SUDU: / 'Oni bi to najrađe sami sebi, k’o seka i braco izabrali'; Komentirao i Tomaševićev rezultat na izborima

Image
Foto: Marko Prpić/Pixsell

Novinari su pitali Milanovića može li premijer utjecati na izbore, a on je odgovorio da ne zna može li

18.5.2021.
16:02
Marko Prpić/Pixsell
VOYO logo

Hrvatski predsjednik Zoran Milanović danas je u Delnicama na svečanom obilježavanju 30. obljetnice osnutka Specijalnih postrojbi Hrvatske vojske i Dana Zapovjedništva specijalnih snaga.

"Ja sam bio spreman bi odgoditi ovaj događaj kako bi ministar stigao, ali nije stigao, kao i načelnik Glavnog stožera. Imaju brifing u Vladi. Ja sam načelniku vrhovnih zapovjednik, kao i ministru. I ja sam mu dozvolio da ne ode u Bruxelles gdje je trebao ići, na sastanak načelnika glavnih stožera NATO-a koji se nije održao ohoho. Ali premijer je odlučio nakon pola godine baš danas imati briefing. Rekao sam mu da ode na briefing. Ma da iskreno govoreći ne vidim što bi načelnik tamo radio", rekao je Milanović te dodao da je premijeru uputio poziv da sazovu Vijeće za obranu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Novinari su pitali Milanovića može li premijer utjecati na izbore, a on je odgovorio da ne zna može li. Komentirao je da su izbori u Zagrebu gotovi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ne može se ovo dostići. Gradonačelnik je Tomislav Tomašević, to je jasno. Čestitam onima koji su pobijedili u prvom krugu, oni koji nisu neka se drugom krugu bore", rekao je Milanović, a potom komentirao konstataciju da se njegova bivša stranka nije proslavila. "Meni se čini da se nitko od velikih nije proslavio", poručio je te poželio budućoj zagrebačkoj vlasti da bude poštena.

Image
ZLATA ĐURĐEVIĆ NA SJEDNICI VRHOVNOG SUDA JEDINA DOBILA POZITIVAN GLAS: /

Svi ostali kandidati ocijenjeni - negativno

Image
ZLATA ĐURĐEVIĆ NA SJEDNICI VRHOVNOG SUDA JEDINA DOBILA POZITIVAN GLAS: /

Svi ostali kandidati ocijenjeni - negativno

O odluci Vrhovnog suda

Milanović se osvrnuo i na odluku Vrhovnog suda prema kojoj nitko od kandidata za predsjednika Vrhovnog suda nije dobio pozitivno mišljenje. "Mišljenje sudaca je dobro imati”, rekao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ima drugačijih rješenja u Europi kao što je dokazala prof. Đurđević. Javni poziv je farsa, a zašto suci Vrhovnog suda nisu fascinirani s time što je Đurđević dobila jedan glas...pa naravno da ne žele nikoga tko nije dio njih. Treba dovesti bilo kakve snage izvana, zdrave ili nezdrave. To je njihovo mišljenje, tko god dođe tamo naići će na ne baš prijateljski ambijent.

Pokazuje se da bi oni to sami sebi najrađe k’o seka i braco izabrali, ali to nije dobro. Postoji ogromna autonomija i samovolja sudova na svim razinama, valjda Sabor može izabrati predsjednika Vrhovnog suda. Kako da kažem, nije dobro ako je zapovjednik policije netko tko ima kumove i rođake u selu", rekao je predsjednik Milanović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Također, predsjednik smatra da novac za vojne avione nije problem. “Bez novca nema dobro obučene vojske”, rekao je i dodao je da je to višegodišnji projekt.

Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo