Gost Visoke škole /

Milanović o Bernardiću, HDZ-u, 'aferi kum': 'Netko za to treba odgovarati'

Image
Foto: Davor Puklavec/PIXSELL

Zoran Milanović otkad se povukao iz politike rijetko se pojavljuje u javnosti

2.10.2018.
13:00
Davor Puklavec/PIXSELL
VOYO logo

Bivši hrvatski premijer i predsjednik SDP-a Zoran Milanović gostovao je na Visokoj školi međunarodnih odnosa u Zagrebu gdje je studentima održao zanimljivo izlaganje.

“Kad sam počeo studirati pravo nisam ni sanjao da ću biti diplomat. U zadnjoj političkoj kampanji sam inzistirao da je Hrvatska - Zapad. Budite neumoljivi u traženju istine na političkom Zapadu”, poručio je Milanović studentima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Govoreći o migrantskoj krizi i sve više ilegalnih imigranata, ustvrdio je da su “Hrvatska i lijeva javnost” prije tri godine kada su našom zemljom prolazili migranti reagirali – kršćanski.

Milanović je na kraju predavanja odgovarao i na pitanja novinara.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

O "aferi kum" 

"U toj aferi se pokazalo, bez upiranja prstom u bilo koga, da su neki od vrlo osjetljivih instrumenata države, dakle, državne kontrole razbijeni i za to netko treba odgovarati!"

O rejtingu SDP-a 

"To nisam komentirao ni prije, neću ni sada. Stranka se treba okupiti i boriti za svoje vrijednosti, ja sam uvjeren da oni znaju koji su to vrijednosti, a što se tiče njihovih unutarnjih odnosa – to se treba riješiti. To se ne može rješavati izvana. Bivši predsjednici stranaka se trebaju malo maknuti u stranu i dopusti ljudima koji su bili s njima i ostali nakon njih da nađu najbolji put."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

O svojim političkim ambicijama 

"Stranačke ambicije nemam. Ne mogu i sad to netko može pogrešno protumačiti. Ne mogu pobjeći od toga da sam se bavio politikom 10 godina. I da je ta stranka dobila milijune glasova. Bila je i jača od HDZ-a. Ali na kraju zaključiš da je vrijeme da se skloniš i da dođu drugi."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

O HDZ-u kojeg Plenković vodi "ulijevo" 

"Dok sam bio predsjednik stranke, a za svoj status sam se u SDP-u borio godinama, nisam nikome ništa bio dužan, za status sam se borio među članstvom. Dok sam imao reći nešto o konkurenciji, ljutoj konkurenciji koja svaku utakmicu počinje s dva gola prednosti, s dva gola možda iz ofsajda, ali s dva gola. Tada sam ih i komentirao, sada više nema smisla."

Superstar
NOVA SEZONA
VOYO logo