ZAGRIZAO I NE PUŠTA / Milanović opet napao Banožića: 'Ponaša se kao kriminalac. Gdje je novac, tamo su HDZ-ovci'

Image
Foto: Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL

'Zapovjedna ovlast predsjednika Republike je oteta i data nekom ministru koji će se već sutra vratiti u Vinkovce ili gdje već', rekao je Milanović

14.11.2021.
14:44
Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL
VOYO logo

Predsjednik Republike Zoran Milanović danas boravi u Splitu gdje se obilježava 30. obljetnica obrane grada i pobjede nad Jugoslavenskom ratnom mornaricom. No, našao je vremena i da prokomentira političke aktualnosti, među ostalim zakon prema kojem predsjednik ne može samostalno poslati vojsku u inozemstvo bez odobrenja ministra. kazao ej da je taj zakon neustavan i da je promijenjen 2018. godine ''preko noći''.

"Do tada je vrhovni zapovjednik slao u inozemstvo te male kontignete. Jednog ponedjeljka ovlast slanja Hrvatske vojske u inozemstvo dobio je nekakav ministar. Ne samo da se vrijeđa ustavna ovlast predsjednika nego se predsjednika kao vrhovnog zapovjednika totalno isključuje. Ako ja hoću, primjerice, poslati dva vojnika u BiH, moram zamolit ministra", rekao je Milanović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
'TO JE NJEGOVA MALA OSVETA' /

Zoran Milanović komentirao pismo Plenkoviću: 'Jedan korumpirani ludonja može napraviti ogromnu štetu'

Image
'TO JE NJEGOVA MALA OSVETA' /

Zoran Milanović komentirao pismo Plenkoviću: 'Jedan korumpirani ludonja može napraviti ogromnu štetu'

Dva uvjeta za normalizaciju odnosa u vrhu vlasti

Najavio je kako se prvi sljedeći put uopće neće obzirati na tu protuustavnu sabotažu.

''Ja moram tražiti nekakvog ministra da tri vojnika sa sabljom izađu van. Zapovjedna ovlast predsjednika Republike je oteta i data nekom ministru koji će se već sutra vratiti u Vinkovce ili gdje već", rekao je Milanović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Odnosi u državnom vrhu počet će se popravljati, kaže Milanović, onog trena kada ministar Banožić bude maknut, a ''poniženi i prevareni brigadir Hrvatske vojske'' - mislio je na Elvisa Burčula - bude vraćen u sustav.

'Do tada ne možemo. Nemoguće", rekao je Milanović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Koji je smisao covid-potvrda?'

Osvrnuo se i na covid-potvrde.

"Do prije nekog vremena sam govorio slušajte te mandate pa koliko god bili glupi, nelogični, cijepite se, ali ovo nema nikakvog smisla. Ja pozivam na cijepljenje i na treću dozu međutim koja je smisao cijele ove priče. Ja koji sam cijepljen ionako vas mogu zaraziti, od čega vas ja zapravo štitim. Onaj tko je cijepljen može zaraziti, onaj tko je prebolio neće nikada više dobiti teški oblik bolesti", kaao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Komentirao je i 'aferu topovnjača' te odluku ministra Banožića da Ministarstvo obrane neće više financirati potporu vojske predsjedniku.

"Mornari koji su bili na brodu kojim sam danas doplovio neće dobiti naknadu i dnevnice koje im idu za ovo mada su išli na put na temelju legalne zapovjedi i moje naredbe. Zato, tužit će. Ministar se ponaša kao kriminalac. Gdje je novac, tamo su HDZ-ovci', rekao je Milanović u Splitu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
FNC17
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo

Još iz rubrike