OSTOJIĆ NAKON SASTANKA U SDP-U: / Nadamo se koaliciji s Mostom

Image
Foto: Pixsell, Igor Kralj

U središnjici SDP-a u petak popodne sastao se Klub zastupnika. Stranka je krenula u skupljanje potpisa za sastav nove vlade.

13.11.2015.
17:22
Pixsell, Igor Kralj
VOYO logo

U središnjicu SDP- na Iblerovom trgu bilo je pozvano 45 zastupnika te stranke. Sastanak je trajao oko pola sata, a na njemu je navodno govorio samo Zoran Milanović koji kazao da imaju blizu 70 mandata te da je koalicija Hrvatska raste u boljoj situaciji nego HDZ.

Potpredsjednik stranke Ranko Ostojić nakon sastanka je izjavio da se nadaju koaliciji s Mostom. Prije sastanka je kazao da se koalicija Hrvatska raste smatra pobjednikom i da ima i potpise i izvan koalicije. Dodao je da se pregovori s Mostom nastavljaju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Galerija

Image

KRENUO LOV NA ZASTUPNIKE: SDP-ovci se okupili u središnjici

Image

KRENUO LOV NA ZASTUPNIKE: SDP-ovci se okupili u središnjici

Računaju na HDSSB i Bandića?

SDP je krenuo u prikupljanje potpisa za sastav nove vlade. Uvjereni su da će do ponedjeljka imati 70 potpisa od potrebnih 76. Računaju na sve manjince, IDS, Čačića , pa i na HDSSB, a spekulira se da bi mogli razgovarati i s Milanom Bandićem.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Novinare je zanimalo hoće li i kada SDP odgovoriti na zahtjeve Mosta te je li tajnim sastankom s Prgometom upropaštena prilika da Most podupre Zorana Milanovića kao premijera.

Žele Most u cjelini

Milanka Opačić izvijestila je kako čekaju da im Most javi termin za drugi krug pregovora. Dodala je da i dalje "tretiraju Most kao jedinstvenu cjelinu", te da o Dragi Prgometu ne odlučuju oni, nego Most.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Spremni su, dodala je, razgovarati o budućnosti Hrvatske i o reformama koje se trebaju provesti u naredne četiri godine.

Ministar gospodarstva Ivan Vrdoljak ranije u petak izjavio je da je po njegovim saznanjima, novi sastanak koalicije Hrvatska raste i članova Mosta dogovoren za utorak, a idućeg tjedna trebalo bi se znati i je li sastanak Milanović-Prgomet oslabio šanse lijeve koalicije za sastavljanje Vlade.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo