ZNAKOVITA PORUKA / Milanović govorio o ratnoj legendi poginuloj u BiH pa poručio vojnicima: 'Hrvatska prva, a onda sva druga savezništva'

Image
Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL

Predsjednik Milanović sudjelovao je na obilježavanju 31. obljetnice osnutka 4. gardijske brigade "Pauci"

28.4.2022.
13:28
Ivo Cagalj/PIXSELL
VOYO logo

Predsjednik Republike i vrhovni zapovjednik Oružanih snaga Republike Hrvatske Zoran Milanović sudjelovao je na obilježavanju 31. obljetnice osnutka 4. gardijske brigade "Pauci" te svečanoj prisezi i dodjeli beretki pripadnicima 3. mehanizirane bojne "Pauci" u bivšoj vojarni Dračevac u Splitu.

"Ovo je druga prisega koju ste dali. U prvoj, po završetku osposobljavanja, prisegnuli ste da ćete čuvati Hrvatsku, njezin ustavnopravni poredak, granice – sve ono što je sveto modernoj, demokratskoj državi. Hrvatska i prije svega Hrvatska, a tek onda sve drugo. Danas ste to produbili i proširili, prisegnuli ste da ćete služiti hrvatskom narodu. Točnije – cijelom hrvatskom narodu", kazao je Milanović, piše N1.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Hrvatska prva, a onda sva druga savezništva'

"To je duboko i važno obećanje. Služit ćete im tako da vas vodi odgovorna, demokratska i humana politika koja prije svega ima interes Hrvatske", poručio je predsjednik Milanović pripadnicima 3. mehanizirane bojne "Pauci" čestitajući im na položenoj prisezi. "Ona je kratka i jasna, i svaki puta se podsjetite – Hrvatska prva, a onda sva druga savezništva i lojalnosti!", istaknuo je predsjednik.

Image
PREDSJEDNIK U ELEMENTU /

Milanović oštro po ministru, nazvao ga 'rumenim seoskim đilkošem': 'Neka se crveni zbog lopovluka u svojoj stranci'

Image
PREDSJEDNIK U ELEMENTU /

Milanović oštro po ministru, nazvao ga 'rumenim seoskim đilkošem': 'Neka se crveni zbog lopovluka u svojoj stranci'

Predsjednik Milanović u prigodnom obraćanju prisjetio se i slavnog zapovjednika brigade Andrije Matijaša Pauka. "Vaš zapovjednik, slavni Andrija Matijaš Pauk je poginuo u zadnjim danima, trenucima rata. Poginuo je u susjednoj državi, u drugoj, neovisnoj državi koja nije Hrvatska, ali u kojoj žive Hrvati. Poginuo je zato jer je politika to htjela kada su hrvatski ciljevi i ambicije u tom ratu već bili ispunjeni", kazao je Milanović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Poginuo je zajedno s još nekima u zadnjim trenucima, zadnjim izdisajima rata. To nikada ne smijete i, siguran sam, nećete zaboraviti. To je žrtva koja je po svojoj težini i simbolici posebna i drukčija. Ginuli su i drugi i svaki poginuli je jednako vrijedan, ali u tom gubitku ima neke simbolike i pouke", rekao je predsjednik Milanović. Podsjetimo, Andrija Matijaš Pauk poginuo je 9. listopada 1995. u akciji "Južni potez" u sukobu sa srpskim snagama na ulazu u Mrkonjić-Grad u Bosni i Hercegovini.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo