ISPUHALA SE EUFORIJA / Milanović bacio 'bombu', uzdrmao Hrvatsku, a što sad? Čini se da više nikog ne zanimaju izbori

Image
Foto: Zvonimir Barisin/Pixsell

U trenutku pisanja ovog teksta, najčitaniji tekst na portalu Danas.hr, odmah iza teksta o nesretnoj djevojčici, je Dinamo i Hajduk. Vječna tema i debata...

Tajana Gvardiol

Tajana Gvardiol

Žena, majka, novinarka. Voli znati sve, a ne podnosi nepravdu. Pa ako je ne može promijeniti može ukazati na nju

9.4.2024.
17:00
Zvonimir Barisin/Pixsell
VOYO logo

Brojimo sitno do parlamentarnih izbora koji su trebali biti najdosadniji u hrvatskoj povijesti dok predsjednik Zoran Milanović nije bacio bombu koja je na tren uzdrmala i politiku i medije, a činilo se i javnost.

Predsjednik Republike istovremeno želi biti kandidat na parlamentarnim izborima. Međutim, prvotna euforija brzo se ispuhala kod većine čitatelja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

I dok se političari grče i obećavaju brda i doline: Plaće će biti veće, mirovine će narasti, porezi će padati, migrantima ćemo pomoći, migrante ćemo ograničiti... (Samo birajte kako želite. Ima svega. Kao na buvljaku.)

I dok mi novinari danonoćno radimo da prenesemo poruku vladajućih, i onih koji to žele postati, biračima... Tipkamo, snimamo, prenosimo, prepričavamo...

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Čini se kao da to više nikoga ne zanima.

Image
'ŠAČICA UZURPATORA' /

Milanović dramatično upozorio: 'Imamo problem, Hrvatice i Hrvati'

Image
'ŠAČICA UZURPATORA' /

Milanović dramatično upozorio: 'Imamo problem, Hrvatice i Hrvati'

Statistike pokazuju da malo tko to čita. Zašto je tome tako?

Ovih dana, glavna vijest u medijima je stravična tragedija koja se dogodila u Srbiji. Nakon deset dana potrage otkriveno je da je mala Danka ubijena. Već peti dan policija ne može pronaći tijelo. To se čita. I nije za zamjeriti. Takva tragedija ni ne smije se ignorirati, a još manje zaboraviti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U trenutku pisanja ovog teksta, najčitaniji tekst na portalu Danas.hr, odmah iza teksta o nesretnoj djevojčici, je Dinamo i Hajduk. Vječna tema i debata. Bitnija i od one da se slučajno, jer drugačije trenutno navodno nije moguće, zajedno sjednu Plenković i Milanović. Čitaju to svi, oni koji vole Dinamo, ne vole Hajduk i obrnuto.

Slijedi isplata mirovina, što je zaista pohvalno jer pokazuje da nas čita i starija generacija, a možda i samo unuci koji čekaju džeparac.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dobitna kombinacija uvijek je recept za dugi život iako ljudima kao da nije jasno da nekima to samo znači dulje kopanje po kantama za smeće kako bi preživjeli. Slijede poznata imena s crvenog tepiha ili društvenih mreža. Tko koga voli, tko koga više ne voli. Tko je što obukao... Pred kraj liste najčitanijih tekstova dolaze na red političke teme, osim ako netko nekoga nije baš kreativno uvrijedio čime tekst kratko skoči među top pet.

Čemu se onda možemo nadati od birača? Gdje su oni sada?

Neki sretnici, koji sada mogu uživati na suncu, sjede na kavi i ne bi vjerovali, neki čak i pričaju o politici. Pričaju o svemu što ne valja, što treba promijeniti, što bi oni drugačije. Kao i kad krene svjetsko prvenstvo u nogometu pa odjednom imamo skoro četiri milijuna izbornika, sada imamo isto toliko premijera i ministara. Za koga će glasati, manje je bitno, ispada. Ionako će sve biti isto. Imamo takav mentalitet. Teško ga je promijeniti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

A neki ni ne razmišljaju dalje od sunca. Među ovim pozitivcima je i moja kolegica, i zavidim joj na tome, jer ona zna da se u životu može uživati bez obzira tko bio na vlasti. Da za razliku od nekih europskih gradova na našim ulicama cvjetaju lipe i trešnje i da imamo razloga za sreću. Kad bi je sami svi mogli vidjeti…

Oni koje najviše zanima politika su umirovljenici. Ali, čini se da su njihova mišljenja već odavno donesena. Postoji jedna grupa koja još glasa za Franju Tuđmana i druga koja je Račanova. Njima je teško promijeniti mišljenje. Oni su stara garda. Vjerni i odani. Nikakve afere ne mogu promijeniti njihova mišljenja. Oni mlađi su čini se previše okupirani vlastitim životima da bi se bavili politikom, a možda se i politika premalo bavi njima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Političari nam daju obećanja, bez objašnjenja kako će doći do toga. Nekima je to jasno, nekima nije. Vjeruju još uvijek u vilenjake.

Čemu onda sve ovo? Pitali smo vas na Facebooku zanimaju li vas uopće izbori i koje su teme važnije osim, naravno, Dinama i Hajduka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Zanimaju i bitno je izaći na izbore i dati svoj glas!"

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Naravno na me ne zanimaju izbori, kao ni Dinamo ni Hajduk"

"Zanimaju. Tko piše da ne? Taj očito ne brine o svojoj firmi koju plaća"

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Najljepše bi bilo kad bi na listićima bila opcija/kvadratić - Nitko od ponuđenih - pa da se to prekriži i da moraju ponuditi nove kandidate…!"

"Razvod Harisa Džinovića!", neki su od komentara...

Tekst se nastavlja ispod oglasa

POGLEDAJTE VIDEO: Milanović: 'Butković se outao... U ovakvim okolnostima mi ništa ne znači biti predjednik'

Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo