'DOBRO JUTRO ZORANE' / Milanović objavio fotku s mora, udario po Plenkoviću, a Butković mu poslao poruku

Image
Foto: Dusko Jaramaz/PIXSELL

Plenkoviću, kad je tvoja Vlada sagradila barem jedan trajekt za hrvatsku Jadroliniju u hrvatskom brodogradilištu? Nikada, ni jedan. Zadnja četiri trajekata za Jadroliniju - Kornati, Brač, Krk i Mljet - izgrađena su u Hrvatskoj između 2011. i 2015. godine, napisao je Milanović na Facebooku

9.4.2024.
11:39
Dusko Jaramaz/PIXSELL
VOYO logo

Ministar prometa Oleg Butković rano ujutro se oglasio na svom Facebooku. Podsjetio je da ga je nekoć predsjednik Zoran Milanović hvalio, pa je Milanoviću uputio i poruku.

Image
'PROPJEVAO' /

Butković odgovorio Milanoviću i objavio video: 'Baš si se unervozio, a ja evo pivam s njima...'

Image
'PROPJEVAO' /

Butković odgovorio Milanoviću i objavio video: 'Baš si se unervozio, a ja evo pivam s njima...'

"Dobro jutro Zorane, jučer si me hvalio, a danas bi me hapsio. Što se u međuvremenu promijenilo? Ja i dalje radim isti posao, još više projekata je završeno, jedina razlika su ona dva pitanja koja sam ti postavio i na koja još nisi odgovorio. I sad sam lopov i sve bi mi uzeo. Iza mene će, kako si i sam rekao u Rijeci 15.06.2022., ostati završeni projekti, a iza tebe ostaje samo posijano sjeme zla, mržnje i destrukcije. Kako bi rekao pokojni Vlado Gotovac u čuvenom govoru ispred zgrade komande 5. vojne oblasti: "Sramit će ih se njihove obitelji, jer su uništavali tuđe obitelji."Srdačan pozdrav, Oleg", napisao je Butković na Facebooku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Ni sam nije svjestan da je ušao u živo blato'

Butković pak danas boravi u Istarskoj župniji gdje je poručio Milanoviću kako 'ni sam nije svjestan da je ušao u živo blato', naglasivši da još uvijek nije dobio odgovor na dva legitimna pitanja koja je postavio predsjedniku RH na društvenim mrežama.

"Čekam predsjednika (Milanovića) da se sabere i da mi konačno odgovori na ta pitanja. Ja nisam spominjao nikakve ljude, a samim time nije mi stigla nikakva tužba. Predsjedniku sam samo postavio dva konkretna pitanja, odgovore čekam", izjavio je  ministar Butković u Svetvinčentu gdje je nazočio uvođenju izvođača u posao na projektu izvanrednog održavanja državne ceste kroz Svetvinčenat. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zoran Milanović boravi ovih dana u Dalmaciji. Jučer se, podsjetimo, u Šibeniku obrušio na Butkovića. Danas je Milanović u Splitu. I on se oglasio na Facebooku te prozvao opet Plenkovića i njegove ministre.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Plenkoviću, kad je tvoja Vlada sagradila barem jedan trajekt za hrvatsku Jadroliniju u hrvatskom brodogradilištu? Nikada, ni jedan. Zadnja četiri trajekata za Jadroliniju - Kornati, Brač, Krk i Mljet - izgrađena su u Hrvatskoj između 2011. i 2015. godine. A svih ovih osam godina kriminalne i korumpirane HDZ-ove vlasti Plenković nije gradio, već je kupovao u inozemstvu tuđe polovne trajekte, uglavnom u Grčkoj, uzimala se i dijelila provizija dok su hrvatska brodogradilišta čekala praznih navoza i propadala. Plenković se nije stigao baviti za državu strateškim poslovima - a gradnja trajekata to svakako jest - jer je namirivao privatne. Čak ni sve vojne ophodne brodove - čiju smo gradnju ugovorili i novac osigurali još 2015. godine - Plenković nije izgradio jer na tim poslovima nema provizije i ne može se potkradati. Plenkovića i njegove ministre zanimaju samo poslovi iz kojih se pune crni HDZ-ovi fondovi ili poslovi na kojima se braći i prijateljima jamči dobra zarada. Jadrolinija je za Hrvatsku strateška kompanija, kao što je brodogradnja strateška industrija, jer Hrvatska je bila i mora ostati pomorska zemlja. Hrvatski identitet određen je morem, bez brodogradnje nema pomorske države i zato će jedan od prioriteta moje Vlade nacionalnog spasa biti gradnja brodova u Hrvatskoj", napisao je Milanović uz objavu idilične fotografije trajekta Jadrolinije na moru.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Podsjetimo, Milanović se jučer obrušio na Butkovića. "Butko će u zatvor najvjerojatnije ako Turudić ne bude državni odvjetnik, a mi ćemo ga smijeniti, a to što je Butko napravio je kažnjivo. Bit će tužan. Uzet će mu i gebis", kazao je između ostaloga Milanović na što mu je Butković odgovorio.

"Zorane, čujem da si mi danas opet prijetio u ime svog rođaka naftaša. Baš si se unervozio, a ja evo pivam s njima dok mi ih ti i rođak ne pošaljete da mi uzmu sve.P.S. Ko piva, zlo ne misli. Srdačan pozdrav, Oleg", napisao je Butković na Facebooku i objavio video na kojem pjeva s hrvatskim policajcima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

POGLEDAJTE VIDEO: Koji sladoled vole naši političari? Odgovori su tipični, ali čekajte da čujete premijera Plenkovića

Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo