Milan Bandić sjeo pred novinare, pa ih brzo 'otpilio'

Milan Bandić nakon duge šutnje izašao je pred novinare, no brzo se iznervirao i novinarima ostao 'dužan'.

29.3.2010.
12:57
VOYO logo

Gradonačelnika su danas pitali hoće li istražiti zašto Bentley Zdravka Mamića košta koliko i ta dotacija, Milan Bandić je kazao da je to pitanje "ispod razine i ne bi ga komentirao".

"To nije dato Mamiću. Za sve peneze, kune i lipe odgovoran je ured za financije, kojemu je pročelnik Slavko Kojić. To nije otišlo pojedincu, nego instituciji Dinamo", kazao je dodajući kako sve ostale špekulacije odbacuje s indignacijom jer "ovaj Grad nikome nije dao lipu privatno".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Klubovi će vam dati troškovnik o tome kako se troše te pare", izjavio je Bandić novinarima na konferenciji u Gradskom poglavarstvu na opetovane upite o tri milijuna kuna danih Dinamu, odnosno na pitanja o tome koliko i kojim klubovima Grad Zagreb daje novac pod stavkom financiranja vrhunskog sporta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Lista pitanja na koja je gradonačelnik Bandić odbio odgovoriti se nastavlja i na pitanja financija, kako financiranja kampanje, tako i trenutnog financiranja Grada.

Bandića su upitali što će biti ako Generalni urbanistički plan ne bude donesen i što će biti s onim izmjenama koje predlaže Skupština.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Svi akti koji su upućeni na Skupštinu, a odbori imaju primjedbe će biti skinuti s dnevnog reda i idu na doradu dok ne bude dotjerano kako treba. Nama je u interesu da grad funkcionira", kaže Bandić.

Upitan je li podmirio dugove kampanje, Bandić je odgovorio: "Sve što sam imao o kampanji za reći sam rekao kad sam predao izvješće o financiranju. Sve imate na internetu. Moja je kampanja završena izvješćem DIP-u". Novinari su ga podsjetili da je obećao kako će izvijestiti javnost na svojim stranicama o tome kako mu donacije budu pristizale. "Tu priču sam završio".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na primjedbu da je nestala i njegova web stranica www.milanbandic.com, kazao je: "Možete me pitati koliko hoćete rekao sam vam sve. Ja sam zakonski postupio u skladu sa zakonom. I sve je u redu".

Iz akta o izvršenju gradskog proračuna za 2010. godine proizlazi da se on puni sporije od očekivanoga, pa je novinare zanimalo i kada će biti rebalans, na kojim će stavkama doći do rezova i kako financijski stoji Grad Zagreb.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Stoji dva do tri puta bolje od Hrvatske, ali ne živi pod staklenim zvonom pa dijelimo sudbinu države i svijeta u okruženju. Nakon prvog kvartala ćemo prezentirati projekciju proračuna", kazao je.

"Što bude više pojednostavili proceduru, a ne robovali formi, proračun će biti puniji. Njegov je zadatak, nastavio je, da njegova Uprava funkcionira kao "Uprava sa smiješkom" te zaključio da će "raditi ovaj posao dok god bude imao instrumente da ga obavlja. Kad ne budem imao instrumente, onda ovaj posao više neću raditi. OK?"

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Upitan da pojasni što je time mislio, radi li se o blokadi i raspuštanju Skupštine i provociranju prijevremenih izbora, gradonačelnik odgovara- "Ja sam za pametne dovoljno rekao".

Nije htio komentirati medijske napise o tome da planira blokirati rad Skupštine Zagrebačkog holdinga kojom predsjeda i to glasanjem protiv akata koje budu donosili njegovi protivnici iz tog tijela.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ja vam ne čitam novine", kazao je Bandić dodajući kako je o njemu napisano "kao Rat i mir pa još pedeset puta toliko" i da bi mu za sve što se piše o njemu trebala "četiri čovjeka koja bi to sve čitala i još pet njih da se sekiraju".

U Poglavarstvu se nije pojavio "milanovićevac" Ivo Jelušić na što je Bandić kazao da "ne lovi nikoga po gradu".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U ponedjeljak ujutro na porti je osvanuo detektor metala, a stražari su dodatno provjeravali sve osobe koje su ulazile u Poglavarstvo.

"Stručne službe Grada i gradonačlenika su obavile razgovore s državnih institucija koje se bave sigurnošću. Na bazi preporuka tih institucija ove mjere su uvedene. Koliko ja znam, nije bilo incidenata", objasnio je Bandić i poručio da bi želio da to što kraće traje, iako je to praksa svugdje u svijetu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pogledajte snimku presice, koju ste mogli pratiti live na net.hr-u.

http://bambuser.com/r/player.swf?username=net.hr

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prethodni članci:

arti-201003110514006 arti-201003230439006 arti-201003140117006

Skriveno u raju
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo