METEOALARM OGLASIO UZBUNU: /

Pripremite se, u nekim dijelovima Hrvatske moguća su izražena grmljavinska nevremena

Image
Foto: CROPIX/Meteoalarm

Zamjetnijeg osvježenja i dalje nema na vidiku, ali ima još češćih pljuskova i grmljavina nego prošlih dana, osobito u utorak i srijedu

5.6.2018.
7:53
CROPIX/Meteoalarm
VOYO logo

U utorak u istočnoj Hrvatskoj djelomice sunčano, vrlo toplo i vruće, te sparno. Od sredine dana uz umjeren i jak razvoj oblaka mjestimice će biti pljuskova i grmljavine. Pljuskovi lokalno mogu biti izraženiji. Najviša temperatura zraka od 27 do 30 °C.

I u središnjoj Hrvatskoj atmosfera će biti nestabilna, pa će mjestimice biti pljuskova i grmljavine koji lokalno mogu biti praćeni obilnijom oborinom i kratkotrajno jakim vjetrom. Temperatura zraka malo niža nego na istoku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na sjevernom Jadranu i u gorju promjenjivo oblačno mjestimice s kišom ili pljuskovima s grmljavinom, kojih može biti već od jutra. Ponegdje je moguće i jače izraženo grmljavinsko nevrijeme. Vjetar većinom slab jugozapadni. Najniža jutarnja temperatura zraka od 12 do 14 °C, uz obalu između 17 i 22 °C, a najviša dnevna uglavnom između 23 i 26 °C, piše HRT u svojoj vremenskoj prognozi.

Image
Image
Image
Image

Na srednjem Jadranu i u unutrašnjosti Dalmacije djelomice sunčano uz promjenljivu naoblaku. Uz umjeren razvoj oblaka mjestimice će biti pljuskova i grmljavine. Vjetar većinom slab zapadni i jugozapadni, prema otvorenom moru sjeverozapadni. Dnevna temperatura zraka između 25 i 27 °C.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

I na jugu Hrvatske barem djelomice sunčano, ali nestabilno, pa će mjestimice biti pljuskova i grmljavine, osobito sredinom dana. Puhat će slabo do umjereno jugo. Temperatura zraka podjednaka kao na srednjem dijelu.

Valja posebno istaknuti da je Meteoalarm za gotovo cijelo područje Hrvatske, osim samog istoka i juga zemlje, oglasio žutu uzbunu koja označava potencijalno opasno vrijeme.

"Vremenske prilike koje se prognoziraju nisu neuobičajene, ali budite na oprezu ako namjeravate prakticirati aktivnosti koje su izložene meteorološkim rizicima. Ostanite informirani o očekivanim meteorološkim uvjetima i izbjegnite moguće rizike", ističe se u upozorenju.

Image

U srijedu u unutrašnjosti promjenjivo i nestabilno s kišom i pljuskovima s grmljavinom, koji ponegdje mogu biti izraženiji. Od četvrtka barem djelomice sunčano te vrlo toplo i vruće, ali ne i posve stabilno pa lokalno još može biti kratkotrajnih pljuskova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

I na Jadranu u srijedu promjenjivo, povremeno s kišom ili pljuskovima s grmljavinom, a ponegdje može biti i jače izraženog grmljavinskog nevremena. Od četvrtka pretežno sunčano, na sjevernom dijelu još ponegdje uz mogućnost pljuskova. Puhat će slab do umjeren jugozapadnjak i jugo koje u petak mjestimice može biti i jako.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sjene prošlosti
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo