PROMOTIVNE CIJENE /

Mercedes-Benz Top servisni paketi

Image

Mnogi vlasnici vozila nakon isteka jamstvenog roka prestaju s redovitim održavanjem u ovlaštenoj servisnoj mreži ili ga potpuno zanemare pa automobil nastave održavati s neoriginalnim, odnosno zamjenskim rezervnim dijelovima. Pritom misle da će uštedjeti, ali nažalost, događa se suprotno.

19.11.2018.
11:36
VOYO logo

Samo jedan neodgovarajući dio može poremetiti funkcioniranje cijelog sklopa i oštetiti druge dijelove, a troškovi popravka i posljedice, odnosno izravna i neizravna šteta višestruko nadmašuje ono što se uštedjelo kroz ugradnju zamjenskih dijelova. Istodobno se pogoršava sigurnost, posebice kad su u pitanju dijelovi kočnica.

Unutrašnjost samoventiliranih diskova često je napravljena, doslovce, na prevaru, s radijalnim poveznicama bočnih ploha diska, koji naizgled izgledaju isto kao originalni, sa segmentnim kružnim spojnicama. Time ne osiguravaju osnovnu funkciju samoventiliranja, odnosno unutarnjeg hlađenja kočnog diska, iznimno važnog za osiguranje pouzdanosti kočenja i sprječavanje opasnog kočnog 'fadinga', potpunog otkazivanja, uslijed taljenja površine kočnog diska, odnosno disk pločice. Kod neoriginalnog kočnog diska zrak ostaje zarobljen u radijalnim utorima i vrti se s diskom, bez ventiliranja i hlađenja, te se disk znatno brže zagrijava i troši te lako gubi funkciju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Motor sa zamjenskim vitalnim dijelovima, poput filtara, svjećica, brizgalica ne ostvaruje potrebna svojstva, ima lošije performanse, a više troši goriva i ispuhuje štetnih ispušnih plinova.

Originalni filtar goriva ima naočigled znatno finiji filtrirajući papir, koji osigurava temeljito zaustavljanje štetnih čestica odnosno prljavštine u gorivu. Krajevi harmonikastog filtrirajućeg materijala kod originalnog filtra su spojeni tankim limom, za razliku od neoriginalnog, kod kojeg su zašiveni ili spojeni spajalicom, te kroz to prolazi nepročišćeno gorivo. Filtrirajući  papir originalnog filtrirajućeg materijala ima kružna ispupčenja (bubuljice), koje sprječavaju da se kružna 'harmonika' slijepi, za razliku od neoriginalnog, kod kojeg to ne postoji, pa filtar brzo gubi funkciju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Niz argumenata ide u prilog originalnim dijelovima koje se u ovlaštenim radionicama brzo mogu ugraditi. Mercedes-Benz za svoja vozila starija od 4 godine nudi Top servisne pakete; najvažnije postupke održavanja obuhvaćene u promotivnu cijenu. Sigurnost ne smije i ne košta kao polovina automobila. Svi vlasnici Mercedes-Benzovog vozila mogu zatražiti cijenu paketa kod svog najbližeg ovlaštenog partnera. Više na www.mercedes-benz.hr.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sjene prošlosti
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo