SELEFIGATE / Mektić ne odustaje: 'Trebalo je potvrditi priču Grabar-Kitarović pa da kleknemo na koljena'

'I da mi onda budemo zemlja terorizma, zemlja ekstremizma, i da budemo izvor svih problema'

15.3.2019.
19:02
VOYO logo

Ministar sigurnosti Bosne i Hercegovine Dragan Metkić ustrajan je u optužbama da su "hrvatski obavještajci" bili uključeni u tajnu operaciju čiji je cilj bio pokazati da u BiH djeluju naoružane skupine radikalnih islamista-selefija.

"Po meni je trebalo potvrditi priču Kolinde Grabar-Kitarović ovdje u BiH i da mi onda, da kažem, kleknemo na koljena. I da mi onda budemo zemlja terorizma, zemlja ekstremizma, i da budemo izvor svih problema kad je terorizam u pitanju u Europskoj uniji", kazao je Mektić za RTL Danas i naveo da ne zna zašto bi to trebalo biti Hrvatskoj u ikakvom interesu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tužiteljstvo BiH tražilo je Mektićev iskaz jer o njegovim tvrdnjama nisu imali nikakvu podnesenu prijavu, niti ijedan izvještaj nadležnih službi. Na sve to osvrnuo se i premijer Andrej Plenković.

"To je toliko besmisleno da ne zaslužuje drugačiji komentar. Hrvatska je članica NATO-a, EU-a, angažirani smo uborbi protiv terorizma i po tom pitanju će surađivati sa svim zemljama u okruženju pa tako i BiH", premijer je bio jasan, a s njegovom ocjenom složio se i oporbeni predsjednik saborskog Odbora za nacionalnu sigurnost Ranko Ostojić:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Sigurno je da situacija u kojoj vas optuže bez argumenata, bez dokaza, zahtijeva promptnu reakciju. Ja sam zadovoljan time što sam dobio argumentiran i kvalitetan odgovor SOA-e u kojem nije potvrđeno da su se dogodile stvari za koje gospodin Mektić optužuje Hrvatsku."

Je li sve izmišljeno za unutarpolitičke potrebe nekih struja u BiH, kako se već spominje, ili skretanja pažnje s četničkog skupa u Višegradu, možda se ne otkrije. Svakako se čeka dokaz da je išta što tvrdi Dragan Mektić istinito.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Love island uk
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo