Dio novog vizualnog identiteta / Međimurski demokratski savez predstavio 'Međimursku putovnicu'

Image
Foto: emedjimurje.hr

U čakovečkom hotelu Park održana je konferencija za medije, na kojoj je predstavljen Izborni program Međimurskog demokratskog saveza, koji su u stranci nazvali i vizualno ga kreirali kao 'Međimursku putovnicu'.

21.7.2016.
8:23
emedjimurje.hr
VOYO logo

Dio je to novog vizualnog identiteta MDS-a, kazao je Željko Pavlic, predsjednik stranke, kojim su prilagodili i neke stranačke dokumente, članske iskaznice i tako dobili obrise Međimurske putovnice.

-Ona u svom izgledu i sadržaju, nastavlja Pavlic, nosi dvije poruke i dva osnovna cilja, za koje se MDS zalaže od svojeg osnutka 2005. godine.  Naime, govoreći o Regiji Međimurje, govorimo zapravo o regionalnom sustavu u Republici Hrvatskoj. Ustavom Republike Hrvatske građanima se jamči pravo na lokalnu i područnu (regionalnu) samoupravu, a županije su određene kao jedinice područne (regionalne) samouprave. Ustav također nabraja poslove koje bi trebale obavljati jedinice lokalne i područne (regionalne) samouprave. Zbog nevoljkosti države da provede decentralizaciju i svoje prihode podijeli s općinama, gradovima i županijama, veliki broj jedinica nije u stanju obavljati poslove koje bi po Ustavu i zakonima trebale. To se posebno odnosi na županije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Više pročitajte na portalu eMedjimurje.hr. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
ZA ELISU
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo