Mladi informatičari / Međimurci uspješni na Infokupu, Martin Josip Kocijan najbolji u državi!

Image
Foto: Thinkstockphotos.com

Državna razina Infokupa održana je u Primoštenu od 15. do 18. ožujka 2016. Najbolji hrvatski osnovnoškolski i srednjoškolski učenici natjecali su se u nekoliko kategorija – Algoritmi, Osnove informatike te Razvoj softvera i poduzetništvo.

21.3.2016.
13:24
Thinkstockphotos.com
VOYO logo

U najzahtjevnijoj kategoriji Algoritmi, u kojoj učenici pišu programe rješavajući vrlo složene matematičko-logičke problemske zadatke, Međimursku županiju predstavljali su sljedeći učenici: Matija Bujanić, učenik 5. razreda iz OŠ Ivanovec, Martin Josip Kocijan, učenik 8. razreda iz OŠ Šenkovec, Mihael Pristav, učenik 8. razreda iz OŠ Vratišinec i Leo Stričak, učenik 5. razreda iz III. OŠ Čakovec.

Najbolji među najboljima pokazao se Martin Josip Kocijan (mentori: Miljenko Blažeka i Dejan Drabić) osvojivši 1. mjesto u kategoriji Algoritmi za učenike 8. razreda dok je Mihael Pristav (mentori: Zlatko Okreša i Dejan Drabić) u toj istoj kategoriji osvojio 7. mjesto u državi. U istoj kategoriji za učenike 5. razreda, Matija Bujanić (mentori: Karlo Zadravec i Dejan Drabić) je osvojio 5. a Leo Stričak (mentori: Nataša Boj i Dejan Drabić) 7. mjesto u državi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Više pročitajte na portalu eMedjimurje.hr.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
ZA ELISU
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo