MEDAK O PREHRANI U PETRINJI: / 'Uvjeti nisu normalni ni sanitarni; da je nama vojska dala onu kuhinju, mi bismo izbacili 18.000 obroka'

Image

'Svačiji je dojam drukčiji. Ne znam kakav je premijerov, nisam na tim sastancima ali moj je dojam bio da narod treba nahraniti”, ističe Medak.

10.1.2021.
13:37
VOYO logo

Šef Nacionalne udruge ugostitelja Marin Medak za N1 komentirao je sastanak s nadležnima na kojem se razgovaralo o tranziciji da država preuzme posao kuhara volontera. “Dogovor je da mi ostanemo koliko bude potrebno da država preuzme tu tranziciju, da pomognemo s našim znanjem i iskustvom koje imamo s terena”, kaže Medak te ističe da je puno onih koji se brinu za stoku i odlazak u hotele im jednostavno nije opcija.

Image
CHEFU JANKOVIĆU PUKAO FILM: /

'Zaobišli smo sustav koji nas sad svojata i preuzima. Postavili smo standard koji ne znaju pratiti'

Image
CHEFU JANKOVIĆU PUKAO FILM: /

'Zaobišli smo sustav koji nas sad svojata i preuzima. Postavili smo standard koji ne znaju pratiti'

Moj prijedlog je bio da Pleter s Crvenim križem preuzme kuhanje i dostave po selima , a da mi ostanemo na ovim lokacijama i dalje kuhamo ove monoporcije. Moramo biti svjesni da se svaki dan podijeli oko 6.000 do 7.000 monoporcija. Bilo bi najlogičnije da u tom smjeru idemo odraditi tranziciju jer bi se tako uspjelo postići kvalitetan prijelaz”, smatra Medak

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Mi i dalje imamo hrpu donacija i ostajemo tu dokad bude potrebno.”, kaže, ali dodaje i kako je realno očekivati da će se smanjiti broj volontera, no istodobno i broj ljudi koje treba nahraniti jer će se mnogi već situirati.

Komentirao je i vojni modul, odnosno uvjete u kojima rade.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Uvjeti nikako nisu sanitarni, normalni, ono na što smo navikli, profesionalne kuhinje… Ovdje je, haj’mo reći, improvizacija na improvizaciju. Da je nama vojska dala onu kuhinju što ima, mi bismo izbacili 18.000 obroka, ne 1.800. Ne znam koji su kapaciteti modula, ali vjerujem po onome što sam vidio sa slika da bi nas spasio. Mi u improvizaciji ovdje na licu mjesta izbacujemo 3.000 do 4.000 skuhanih obroka, plus nam catering kuće i restorani iz Zagreba svaki dan dostavljaju 4.000, 5.000, 6.000 obroka dnevno. Tako da s te strane vjerujem da bismo s jednim takvim modulom riješili hrpu problema”, kazao je i dodao da otkad je ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved preuzeo krizni stožer komunikacija puno bolja.

Osvrnuo se i na komentar premijera. „“Svačiji je dojam drukčiji. Ne znam kakav je premijerov, nisam na tim sastancima ali moj je dojam bio da narod treba nahraniti”, dodaje Medak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo