VJERUJE U PROCES /

Martina Dalić optimistična: 'Očekujem da će vjerovnici sklopiti nagodbu oko Agrokora'

Image
Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Dalić je kazala kako je postupak sada u fazi komunikacije sa svim vjerovnicima kako bi se u rokovima koji su propisani zakonom postigla nagodba

15.3.2018.
16:30
Patrik Macek/PIXSELL
VOYO logo

"Vjerujem i očekujem da će svi sudionici u procesu, polazeći od objektivnih okolnosti koje pokazuju da su ukupni dugovi Agrokora po svemu sudeći značajno veći od njegove imovine i uzimajući u obzir svoj položaj u cijelome procesu, uspjeti doći do racionalnog dogovora i time osigurati i samu nagodbu", poručila je potpredsjednica Vlade Martina Dalić nakon sudjelovanja na obilježavanju Svjetskog dana prava potrošača i potpisivanju Sporazuma o suradnji o financiranju Savjetovališta za zaštitu potrošača.

Na pitanje ide li sve po planu i koja su njena očekivanja od daljnjeg rada izvanredne uprave, Dalić je kazala kako je postupak sada u fazi komunikacije sa svim vjerovnicima kako bi se u rokovima koji su propisani zakonom postigla nagodba. "Ono na što je sada izvanredna uprava usmjerena je dogovor o biti i uvjetima nagodbe", kazala je Dalić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Izjavila je kako su sastanci s vjerovnicima u Zadru, koji su se održali prošli tjedan, bili ohrabrujući te da je pred izvanrednom upravom idući tjedan sljedeći krug direktnih razgovora.

Na pitanje smatra li da bi Ustavni sud, koji je najavio da će svoju ocjenu o lex Agrokoru dati prije roka za nagodbu 10. srpnja, mogao zakomplicirati proces, Dalić je kazala da će Ustavni sud o tužbama koje su mu podnesene odlučivati u skladu s vlastitom prosudbom i rokovima koje si je odredio.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na pitanje je li upoznata s iznosom plaće, odnosno mjesečnog honorara novog izvanrednog povjerenika, odgovorila je da je način uređivanja plaće izvanrednog povjerenika određen na početku izvanredne uprave, kako je to propisano u zakonu te da izvanredni povjerenik treba postupati u skladu s tim.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sjene prošlosti
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo