puca 'ispod pojasa' / Željka Markić Vrdoljaka nazvala prostakom i nabrojala korupcijske afere koje se vežu uz HNS

Image
Foto: Dusko Jaramaz/PIXSELL

Markić je odbacila tvrdnju u HNS-ovom priopćenju da joj je Buljan Culej vrlo bliska te navodi kako ju je susrela samo jednom

23.5.2017.
17:32
Dusko Jaramaz/PIXSELL
VOYO logo

Željka Markić iz udruge U ime obitelji reagirala je na priopćenje HNS-a u kojemu ta stranka tvrdi da je nakon izbora Jasminke Buljan Culej za voditeljicu Ekspertne radne skupine za provedbu kurikularne reforme jasno da je reforma obrazovanja dana u ruke Željke Markić jer joj je Buljan Culej "vrlo bliska", piše Večernji list.

Željka Markić poručila je da je riječ o "prostačkom napadu" predsjednika HNS-a Ivana Vrdoljaka koji može protumačiti jedino kao politički pritisak kojim nastoji spriječiti njezine antikorupcijske aktivnosti. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Naime, od najave mogućnosti da HDZ, suprotno volji birača, na vlast dovede HNS – ukazujem na brojne korupcijske afere koje se dovode u vezu s HNS-om, a koje bi takvim koaliranjem mogle biti zataškane. 

PROČITAJTE VIŠE:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

>> Vrdoljak o Jokićevoj nasljednici: 'Kurikuralna reforma ide u ruke Željke Markić' 

Da nabrojim samo neke koje se povezuje s g. Vrdoljakom, gđom Pusić i Mrak Taritaš i koje očekujem da Državno odvjetništvo istraži: razdjelnici, zapošljavanje i dodjela poslova u HEP-u, netransparentno dodjeljivanje sredstava Ministarstva vanjskih poslova, kvadrat kuća za poplavljene u Gunji po cijeni kvadrata u centru Zagreba, moguću povezanost naglog porasta dobiti Prvog plinarskog društva s dolaskom g. Vrdoljaka na mjesto ministra gospodarstva, itd, itd…", navodi Markić u priopćenju. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Markić je odbacila tvrdnju u HNS-ovom priopćenju da joj je Buljan Culej vrlo bliska te navodi kako ju je susrela samo jednom. "Do sad sam znala da je vrsna stručnjakinja, a činjenica da je g. Vrdoljak tako jako napada – otkriva da je sigurno i - nepotkupljiva", navodi Markić u priopćenju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo