najstarija Međimurka / Marija Topolnjak iz Dunjkovca proslavila 106. rođendan

Image
Foto: eMedjimurje.hr

Dočekala nas je danas sjedeći sama za stolom dok je najmlađi sin Ivan (66) obavljao domaćinske poslove u obiteljskoj kući u Ulici J.J. Strossmaeyera u Dunjkovcu. Da nismo znali kamo i na što dolazimo nikada ne bi rekli da pred nama sjedi slavljenica 106. rođendana.

16.1.2017.
13:47
eMedjimurje.hr
VOYO logo

Crvenkasto glatko lice govori nam kako je riječ o ženi koja nema većih zdravstvenih problema, a nešto slabiji vid posljedica su godina, dok joj je sluh bolji od mnogih znatno mlađih od nje.

Došli smo k najstarijoj Međimurki, jednoj od najstarijih Hrvatica Mariji Topolnjak iz Dunjkovca. - Tak sjedi već jedan sat, nestrpljiva je jer zna kako će doći čestitari - kaže Ivan. A došli su joj stisnuti ruku i zaželjeti joj još puno zdravlja i normalno što dulji život, načelnik Općine Nedelišće Darko Dania, njegov zamjenik  Željko Kacun, predsjednik OV-a Nedelišće Mladen Posavec, a u ime Međimurske županije tu je pio predsjednik Skupštine Mladen Novak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sa sobom su donijeli pregršt poklona na stol koji je već bio urešen vazama cvijeća najstarijim obiteljskim fotografijama. Svaka od njih jedan je segment njezinog prebogatog života.

Da je ona živa enciklopedija uvjerila nas je u razgovoru, a životni savjet za naše i njezino bolje sutra je: - Imajte se radi i držite se skupa i sve nevolje se lakše prebrode -poručila je. Kratka i jednostavna poruka gospođe čije priče bi mogli, da je više vremena, slušati u nedogled, upijati savjete jer je riječ o razboritoj i veseloj ženi koja se s radošću prisjeća svojih radnih dana, pjesme u mladosti i brojne obitelji u čijem društvu uživa i koji se njome diče.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Priču u cjelosti pročitajte na portalu eMedjimurje.hr.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Bellator Dublin
Gledaj uživo 22.lipnja od 20 sati
VOYO logo