(Multimedia/Aquarius) / MARČELO - Treća strana medalje

Image

Prvo ime srpskog hip-hopa odrekao se iste putem, iznimkama usprkos, prilično neuvjerljivog albuma.

14.2.2009.
13:07
VOYO logo

Marčelo se "Testamentom", izvrsnom pjesmom kojom kreće "Treća strana medalje", odrekao svoje pozicije na beogradskoj hip-hop sceni, a svoje gađenje istom iskazuje odričući se  Tupaca, Biggieja i ostalih rap ikona u korist Štulića, Mladenovića i Bore Čorbe. 

Tu, osnovnu ideju u nastavku albuma odlučio je pokazati mijenjajući stilove u skoro svakoj pjesmi. Neki sastojci tog bućkuriša iznimno su ukusni("Bluz o duhu iz boce", sjetna "Ponos"),  a ima i takvih, poput kvazinarodnjaka "Krasnokalipsa" i "Tri želje", koji bi vas od  radova ovog talentiranog repera mogli zauvijek otjerati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ukratko, Marčelo je kroz  pjesme pokušao pronaći samog sebe, no potrazi se zasad ne nazire kraj. "Treća strana medalje" pretvorila je nekoć vodećeg predstavnika srpskog ogranka najbrbljavijeg glazbenog žanra u izgubljenog i prevarenog autsajdera koji se u novonastaloj poziciji tek povremeno uspije snaći. Pristup "sam protiv svih" tradicionalno je simpatičan u svijetu glazbene umjetnosti, no ponekad čitava priča zvuči kao da ni on sam zapravo ne zna protiv koga se bori.

U spomenutim katastrofama, bojim se, sam sebi je najveći neprijatelj.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Skriveno u raju
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo