Maratonac pretrčao 95 kilometara i na cilju zaprosio djevojku

Krešimir Šimić pretrčao je 95 kilometara od Novske do Slavonskog Broda na ultramaratonu Zagreb - Vukovar, a dolaskom na cilj iznenadio je svoju djevojku.

20.10.2012.
19:09
VOYO logo

Na cilj je stigao treći no osjećao se kao pobjednik. Maratonac Krešimir Šimić pretrčao je najdužu dionicu od 95 kilometara na ultramaratonu od Zagreba do Vukovara, i čim je na svom cilju u Slavonskom Brodu došao do daha zaprosio je svoju djevojku Ivanu Grško.

"Deset sati utrke od Novske do Broda, Ivana me cijelo vrijeme pratila na biciklu. A kako je za mene ultramaraton svetinja iskoristio sam priliku i zaručio sam je!", kazao je Krešimir za Glas Slavonije. No, svoj je naum očito planirao.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Mislila da će joj zahvaliti za potporu, a kad tamo...

"Bilo je neočekivano, prošao je kroz cilj, a ja sam stajala sa strane i čekala ga. U ruci je držao buket cvijeća i tražio da dođem. Mislila sam da će mi tako zahvaliti što sam ga putem pratila. Ali onda je otvorio kutijicu s prstenom i upitao: Hoćeš li se udati za mene? Naravno da sam pristala", kazala je ushićena Ivana koja je s njim u vezi godinu i pol.

Krešimiru Šimiću, inače djetetu poginulog branitelja, ovogodišnji maraton je drugi zaredom. Međunarodna utrka ultramaratonaca od Zagreba do Vukovara, kao spomen na dragovoljce HOS-a i sve branitelje Domovinskog rata organizirana je jedanaesti put. Ukupnu stazu od 345 kilometara trče pet dana. Iako ih je na startu bilo 15, u Slavonski Brod je dotrčalo 10 ultramaratonaca a prvi u cilj je ušao Slovenac Boris Ivanović. Druga je bila Marina Bezek iz Murskog Središća.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo