Maras: 'S oporbenim klubovima dogovaramo raspisivanje referenduma oko GUP-a'

Image
Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Tražimo referendum prije usvajanja GUP-a u veljači, poručio je Maras

9.12.2019.
12:47
Patrik Macek/PIXSELL
VOYO logo

Predsjednik zagrebačkog SDP-a Gordan Maras u ponedjeljak je najavio da s oporbenim klubovima u Gradskoj skupštini dogovoraju sakupljanje potpisa kako bi u redovnu skupštinsku proceduru uputili zahtjev za raspisivanje referenduma oko GUP-a.

"To znači da u narednih mjesec i nešto dana taj zahtjev možemo uputiti i može se provesti redovna procedura. Ukoliko gradonačelnik Bandić bude slušao, kao što on voli reći da voli poslušati, neka posluša građane grada Zagreba što misle o GUP-u", istaknuo je Maras na konferenciji za novinare ispred zgrade Gradske skupštine, prije početka skupštinske sjednice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image

'Dosta je Bandićeve samovolje i njegova šikaniranja građana Zagreba!'

Image

'Dosta je Bandićeve samovolje i njegova šikaniranja građana Zagreba!'

"Znači, tražimo referendum prije usvajanja GUP-a u veljači", poručio je Maras.

Na pitanje koji su razlozi što je gradonačelnik Bandić odgodio da se GUP po hitnom postupku uvrsti na današnju sjednicu i prebacio za sjednicu u veljači, Maras je rekao da je razlog odgode to što je GUP povezan s Bandićem, a s njim je povezana aktualna predsjednica Republike Kolinda Grabar-Kitarović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Znači, vrlo jasna poruka Zagrepčanima i Zagrepčankama. Tko je za GUP, neka glasa za gospođu Kolindu Grabar-Kitarović jer ona predstavlja ono na predsjedničkim izborima što gradonačelnik Zagreba predstavlja u gradu Zagrebu", poručio je Maras.

Komentirajući prosvjed protiv poskupljenja računa za odvoz otpada, Maras rekao da taj prosvjed pokazuje "da u gradu Zagrebu ljudi nisu baš najsretniji sa odlukama koje donosi Gradska uprava, odnosno gradske vlasti".

Istaknuo je da će Gradska skupština danas glasati o dvije važne točke - proračunu
Grada Zagreba za sljedeću godinu te odluci koja će dovesti do poskupljenja odvoza otpada u Zagrebu. 

"SDP grada Zagreba neće podržati ni jednu ni drugu točku", poručio je Maras. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Objasnio je da gradski proračun SDP-ovci neće podržati zbog toga što prioriteti gradonačelnika Bandića nisu oni koji bi trebali biti za grad Zagreb, a to je infrastruktura prometa.

"Mi smo predložili nekolicinu amandmana koji su vezani uz mostove u Zagrebu i jedan vrlo važan amandman je ugradnja liftova u višekatne zgrade jer mislimo da bi grad trebao subvencionirati ugradnju liftova za one građane koji imaju mogućnost da ih ugrade", rekao je Maras.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sjene prošlosti
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo