Mamića bi jahta mogla stajati dodatnih 1,2 mil. kn

Za carinu i trošarine s PDV-om za jahtu Malucivu Mario Mamić mogao bi državi platiti milijun i 200 tisuća kuna. No, ako se dokaže da je prevario državu, stići će ga i kazna od dodatnih 900.

6.7.2010.
12:55
VOYO logo

Čak 800.000 kuna, i to bez kamata, iznos je koji će Mario Mamić morati platiti za carinu i trošarine plus PDV ukoliko se dokaže da je jahtu Malucivu pri uvozu registrirao za iznajmljivanje, a koristio u privatne svrhe. Cifra skače i na milijun i 200 tisuća kuna, a doda li joj se kazna za prekršaj, bit će viša za dodatnih 900.000 kuna.

Mario na predani zapisnik o carinskom nadzoru, koji je zaprimio, ima pravo podnijeti prigovor u roku od osam dana. Odbaci li to Carinska uprava, izdat će rješenje o carinskom i poreznom dugu, na koje Mamić u roku od 15 dana ima pravo na žalbu, piše Večernji list. Mamić, inače, jahtu do daljnjeg ne smije koristiti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Maluciva sada vrijedi oko pola milijuna eura, ali je plaćena znatno više. Obitelji Mamić Maluciva nije prva jahta, otac Zdravko dosad ih je promijenio već nekoliko.

Prethodni članak:

arti-201007020712006

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo

Još iz rubrike