olakšajmo leoni život /

Malena Leona je lavica, ali hrabrost joj nije dovoljna u borbi protiv opake bolesti: pomoći joj možete vi!

Image
Foto: Leona Lavica / Facebook

Većinu svojeg života Leona je provela po bolnicama, kako zbog čestih upala pluća i bronhitisa, tako i zbog jakih epileptičnih napadaja

18.12.2016.
9:32
Leona Lavica / Facebook
VOYO logo

Maligna parcijalna migrirajuća epilepsija – ovu tešku bolest ružna imena ima samo dvoje djece u Hrvatskoj, jedna od njih je Karlovčanka Leona Mihalić (6), piše KAportal.

Ostala djeca nisu je preživjela. Bolest je opaka, toliko da melana Leona svakodnevno trpi eplileptične napadaje koji su otporni na terapije. Bolest je i progresivna, zbog čega je djetetu mozak potpuno oštećen i prikovana je za krevet.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Majka Anamarija Cindrić dala je za svojeg anđela sve što je mogla, a ono što želi jest i dalje prkositi bolesti i neumoljivim statistikama koje govore da djeca s ovim dijagnozama žive kratko. Ono što bi u tome pomoglo je Vest prsluk - aparat za čišćenje dišnih puteva.

"Zbog svojeg stanja i ležećeg položaja Leoni se u dišnim putevima i plućima sakuplja sekret koji svakodnevno u najmanje dva navrata čistim ručno uz pomoć gumene “lupkalice”. Moram je lupkati kako bi se sekret odlijepio od pluća te ga aspirirati. Postupak je naporan za nju, ali i mene, no nije potpuno učinkovit jer ga tom metodom ne mogu temeljito očistiti i učinak je kratkotrajan. Vest prsluk radi puno brže i učinkovitije jer dolazi do sitnih dijelova pluća do kojih ja ne mogu jer nemam tu snagu niti brzinu kao taj aparat. Vjerujem da bi joj olakšao i produljio život, pa ovim putem pozivam sve koji mogu, da nam pomognu", apelirala je majka Anamarija nedavno u izjavi za 24 sata, napominjući kako skupljanje sekreta dovodi do čestih upala pluća. One bi za Leonu mogle biti smrtonosne.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ona je u statusu majke njegovateljice, sa suprugovim primanjima imaju tek za osnovni život, režije u podstanarskom stanu i za potrebe 10-mjesečnog sinčića.

Većinu svojeg života Leona je provela po bolnicama, kako zbog čestih upala pluća i bronhitisa, tako i zbog jakih epileptičnih napadaja. Vest prsluk košta 93.000 kuna, a dobro bi im došla i sredstva za nadoplatu novih invalidskih kolica te za dizalicu, javlja KAportal.

Svi koji su u mogućnosti i koji to žele mogu pomoći malenoj Leoni i njezinoj majci uplatom na žiro-račun majke Anamarije Cindrić otvoren u Karlovačkoj banci: HR6524000083110639992. Detalje o Leoninoj opakoj bolesti i svakodnevnim mukama s kojima se suočava ova obitelj možete pronaći na njihovoj Facebook stranici “Leona Lavica“.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sjene prošlosti
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo