Haziba Zahirović / Majka i kći osumnjičenih s Vukomerca: 'Svima se ispričavamo, neka nam grad da kuću'

'Ako građani žele da mi napustimo našu kuću i da mi odemo iz ovog kvarta mi ćemo otići'

14.9.2018.
16:38
VOYO logo
Image

Bandić izviždan na prosvjedu u Vukomercu, oštetili mu i auto

Image

Bandić izviždan na prosvjedu u Vukomercu, oštetili mu i auto

"Svim građanima Republike Hrvatske, školi, učiteljima, profesorima, svima se duboko ispričavamo. Ljudi su svi u strahu, ali bili smo i mi u strahu za našu obitelj jer mi nismo krivi za ovo što se dogodilo", kazala je Haziba Zahirović, kći i majka osumnjičenih.

Kaže, na slobodu su puštena šestorica njezine braće i sin. Još jedan je u pritvoru. I njihovo šestero djece ide u ovu školu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ako građani žele da mi napustimo našu kuću i da mi odemo iz ovog kvarta mi ćemo otići, ali onda nek nam grad Zagreb da drugu kuću jer nas je 20 u kući u kojoj živimo", rekla je Haziba.

Je li možda policija oko škole, nismo vidjeli kombi ni ništa obilježeno, jesu li oni u civilu?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Jesu, jesu u civilu su. Prisutna je policija u civilu i tako će biti do daljnjega", rekao je ravnatelj OŠ Vukomerec, Zdravko Dominik.

Ministarstvo znanosti i obrazovanja školi u Vukomercu stavilo na raspolaganje tim za krizne situacije

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ministarstvo znanosti i obrazovanja izvijestilo je u petak da intenzivno prati situaciju oko osnovne škole u Vukomercu, gdje je u srijedu navečer u obračunu dviju obitelji izbila pucnjava u kojoj su oštećeni kuća i sedam automobila, no, srećom, nitko nije bio ozlijeđen.

"Ministarstvo intenzivno prati situaciju i u stalnom je kontaktu s gradskim Uredom za obrazovanje te Policijskom upravom zagrebačkom u cilju osiguravanja pretpostavki za provedbu nastavnoga procesa i sigurnost učenika", stoji u izjavi ministrice Blaženke Divjak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ministrica napominje također da je školi stavljen na raspolaganje tim za krizne intervencije.

Oružani sukob izbio je u srijedu oko 19 sati u Porečkoj ulici na zagrebačkoj Peščenici u blizini osnovne škole, što je izazvalo zabrinutost i revolt lokalnog stanovništva.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zbog toga je u četvrtak popodne tristotinjak roditelja i građana Vukomerca održalo prosvjed ispred škole, tražeći od nadležnih sigurnost za svoju djecu te odlazak romske obitelji koja je sudjelovala u sukobu, a gradonačelnika Milana Bandića dočekali su zvižducima i uvredama.

Ministar unutarnjih poslova Davor Božinović poručio je u petak kako su svi građani, djeca i roditelji u Vukomercu sigurni, a policija je u stalnom kontaktu s roditeljima i vodstvom škole, te se dogovaraju određene aktivnosti usmjerene na vraćanje osjećaja sigurnosti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za njih i općenitu percepciju sigurnosti važno je da je policija tamo nazočna, uniformirana i u civilu, a počinitelji će odgovarati kad im se dokaže krivnja, istaknuo je Božinović.

Zagrebačka policija objavila je u četvrtak da je zbog ugrožavanja života i imovine privela 19 osoba na kriminalističko istraživanje, a danas se doznaje da istraživanje još traje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo