KRIVOTVORIO COVID TESTOVE? / Majka Filipa Mihalića ima niz luksuznih nekretnina, a za sina je imala same riječi hvale: 'Poseban je. Zna točno što želi i kud ide'

Filip Mihalić i njegov otac ne posjeduju nijednu nekretninu, dok majka Sanja ih ima čak šest

29.4.2023.
20:23
VOYO logo

Mladi poduzetnik Filip Mihalić ima dva luksuzna automobila, a na koronatestovima je zaradio milijune, no ovaj 24-godišnjak živi u majčinoj kući.

Ni on, a ni otac, koji je bivši saborski zastupnik, ne posjeduju nijednu nekretninu. No, zato ih majka ima čitav niz u Varaždinu, Zagrebu i na moru. Policija istražuje jesu li zarađeni na krivotvorenim testovima, javlja RTL Danas.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
TURCI MU PRIJETILI /

Bio je u Mihalićevoj tvornici lažnih testova i zna sve: 'Smijao se kako je baš na tome zarađivao 100.000 dolara na dan'

Image
TURCI MU PRIJETILI /

Bio je u Mihalićevoj tvornici lažnih testova i zna sve: 'Smijao se kako je baš na tome zarađivao 100.000 dolara na dan'

Filip Mihalić koji je u koronakrizi postao milijunaš i zvijezda varaždinskog kraja nije se prestajao hvaliti svojim poduzetničkim pothvatima i skupim Lamborghinijem.

Dražen, susjed obitelji Mihalić, rekao je da je čuo za neke afere.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nisam znao da ima mali taj auto dok mi moj sin nije rekao. Znam, vozio se auto. Što ja znam tko je sad to, ali onda sam shvatio po registraciji FM, Filip Mihalić", dodao je susjed za RTL.

Plenki ga ne poznaje, a Jandroković brani HDZ

Predsjednik Vlade Andrej Plenković rekao je da ne poznaje mladog poduzetnika. "Ja ga ne poznam i neću uopće odgovarati na ta pitanja danas", dodao je Plenković.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Predsjednik Hrvatskog sabora Gordan Jandroković rekao je da Mihalić to nije činio zato što je član HDZ-a.

"To je činio, ako je činio, ponovno se moraju utvrditi činjenice, zato što očito ima neki kriminalni način razmišljanja i djelovanja", dodao je Jandroković.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Branko Bačić, ministar prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine kazao je: "Da nisam to pročitao prije dan ili dva, uopće ne bih znao tko je taj mladić, čime se bavi."

"Poznajem gospodina Mihalića, nismo se imali prilike poklapati u našem zajedničkom radu. Znam ga kao zastupnika, dužnosnika", dodao je Bačić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Radili su neki studenti, nešto su prepakiravali'

Naime, mladi Mihalić se bavio prodajom nanotekstilnih majica, ali biznis nije dobro išao pa je njegova tvrtka Buryen 2019. imala nula kuna prihoda. No, Mihalići su se 2020. prebacili na uvoz medicinske opreme i u dvije godine uprihodili četiri milijuna eura.

Policija istražuje jesu li zaradili prodajom krivotvorenih COVID testova. Sumnja se da su kineski original kopirali u Turskoj, a onda prepakiravali u skladištu pored Varaždina. Uputstva za rukovanje testovima pronašli smo razbacane u blizini skladišta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Konobarica iz obližnjeg kafića Marinela Fišer za RTL je kazala da se sjeća radnika.

"Radili su neki studenti, kažu da su nešto prepakiravali", rekla je Fišer.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Osim 350 tisuća eura vrijednog Lamborghinija, Filip Mihalić vlasnik je dvjestotinjak tisuća eura vrijednog Mercedesovog terenca parkiranog pred obiteljskom kućom. Otac mu je bivši HDZ-ov saborski zastupnik.

Mama Mihalić posjeduje čak 6 nekretnina

Prema Indexu, otac i sin Mihalići ne posjeduju nijednu nekretninu, dok majka Sanja, inače odvjetnica, vlasnica je njih čak šest.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Najveća je kuća od 227 metara četvornih, sa 72 metra četvorna pomoćnih objekata i čak 1911 kvadrata okućnice pored Varaždina. Uz to, ima i dva velika stana na atraktivnim lokacijama u Zagrebu, jedan u Varaždinu i pola kuće na moru. U sina je vjerovala dok je još bio tinejdžer.

"Poseban je. Gleda stvari drukčijim očima. Zna točno što želi i kud ide i nikad nije zadovoljan nečim prosječnim", rekla je majka Sanja u rujnu 2017. godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Stvari je gledao drukčije i kad je kao maloljetnik krivotvorio novac za što je 2020. osuđen na godinu dana maloljetničkog zatvora. Upravo te godine je državnim ustanovama prodavao COVID testove. Jesu li bili lažni, tek će utvrditi istraga.

Kako su uopće u Hrvatsku stizali krivotvoreni testovi?

Hrvatski Zavod za javno zdravstvo, ali i farmaceuska inspekcija kontrolirali su testove, ali samo one na temelju kojih se Covid dijagnosticirao i određivala samoizolacija, znači brze antigenske testove i PCR testove, javlja RTL Danas.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Što se tiče ovih kućnih, oni su, pa tako i ovi kineski testovi dobili dozvolu HALMED-a da uopće mogu ući na tržište no čini se nakon toga prestaje sva kontrola, objašnjava reporterka RTL-a Danas Ana Mlinarić. Ona je, kaže, kontakirala i policiju i Ministarstvo zdravstva i HZJZ i carinu i nitko ne zna reći tko je njih trebao kotrolirati i tko se s njima trebao bavit tako da se stječe dojam da bi zapravo institucije postupile tek da je netko doista posumnjao da kod kuće ima kućni test koji je lažan i onda to prijavio institucijama. U tom slučaju cijelu priču provjeravala bi farmaceutska inspekcija.

Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo