'NIKAD ZA ČOVJEKA NISAM ČUO / Plenković nikad šaljivije novinarima: 'Prvo cure, ajde'; Oni ga obasuli pitanjima o skandalu sina HDZ-ovca

Predsjednik Vlade Andrej Plenković sudjelovat će na svečanosti primopredaje ključeva stanarima POS-ovih stanova

28.4.2023.
12:41
VOYO logo

Predsjednik Vlade Andrej Plenković danas je sudjelovao na svečanom obilježavanju 20 godina Hrvatske zajednice županija u Opatiji. Uz premijera su potpredsjednik Vlade i ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković, potpredsjednik Vlade ministar prostornoga uređenja, graditeljstva i državne imovine Branko Bačić, ministar pravosuđa i uprave Ivan Malenica te ministar regionalnoga razvoja i fondova Europske unije Šime Erlić.

Plenković je rekao da je važna poruka suradnje između županija i hrvatske zajednice županija i Vlade.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Višerazinsko upravljanje Hrvatskom vodeći računa o načelima proporcionalnosti i supsidijarnosti i ključnim i vodećim temeljnim odrednicama naših politika, a to su funkcionalna i fiskalna decentralizacija te zajednička realizacija brojnih projekata diljem Hrvatske kako bismo politiku pravilnog regionalnog razvoja preveli u konkretne vrlo jasne i vidljive projekte”, rekao je premijer.

Što se tiče porezne promjene, naglasio je da su u proteklih nekoliko godina pokazali da nastoje maksimalno rasteretiti građane i gospodarstvo. "Novi paket predstavljat će promjene zakona da se građanima povećaju neto primanja i ministar financija je naznačio smjer. Vlada na tome radi”, kazao je Plenković.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
TAKO TO RADE PRAVI ZNALCI /

Nakon što je sklopio posao života s državom, sin HDZ-ovca (24) se počastio ovom bijesnom jurilicom

Image
TAKO TO RADE PRAVI ZNALCI /

Nakon što je sklopio posao života s državom, sin HDZ-ovca (24) se počastio ovom bijesnom jurilicom

O sinu HDZ-ovca: 'Nikad za čovjeka nisam čuo'

"Prvo cure, ajde kolegice prvo", rekao je dobro raspoloženi Plenković kada su novinari u isti trenutak postavili pitanja.

Komentirao je i slučaj lažnih covid testova sina HDZ-ovca. Naime, policija i USKOK već mjesecima istražuju 24-godišnjeg Filipa Mihalića iz Varaždina. "To lagano doživljavam kao jedan kompleks", rekao je. Umjesto konkretnog odgovora, skrenuo je temu na aferu Sortirnica u Rijeci gdje se spominje SDP. ''Nikad za čovjeka nisam čuo'', tvrdi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Plenković smatra da je ono što se dogodilo u Sisku krajnje neuobičajeno. "Onaj tko je napravio to da netko bude na dva kreveta će sigurno odgovarati, ali ne mislim da je to bilo nešto smišljeno”.

Rekao je da je 'Sveti Duh gradska bolnica i da je to pitanje za Grad Zagreb. Pozvao je gradonačelnika i stranku Možemo da se oni očituju.  “Očekujem od ministarstva da od ravnateljice Svetog Duha zatraži izvješće i da se te stvari riješe i saniraju”, rekao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

O Zakonu o izbornim jedinicama

“Što se tiče Zakona o izbornim jedinicama svi o tome govore kao da su izbori sutra. Izbori su za godinu dana imamo dovoljno vremena. Ustavni sud je donio odluku, trenutni zakon prestaje vrijediti 30. rujna i uz neku dobru praksu, uredu bi bilo da se Zakon donese uz dva čitanja i javno savjetovanje početkom jeseni iduće godine”, rekao je Plenković i dodao da su okviri zadani onime što je rekao Ustavni sud i doći će do modifikacija izbornog sustava.

Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo