'SVE ĆU PRIJAVITI I POLICIJI' / Majka dvogodišnjakinje teško optužila liječnika u najvećoj hrvatskoj bolnici: 'Istrgnuo joj je stolac, pala je i udarila glavom'

U otpusnom pismu stoji da je djevojčica, slijepa na jedno oko, sama pala, no majka ističe kako postoje svjedoci ali i snimke nadzornih kamera

7.9.2023.
18:49
VOYO logo

U dječjoj igraonici KBC-a Zagreb bila je majka s dvogodišnjom djevojčicom koja je na jedno oko potpuno slijepa. Djevojčica se igrala s plastičnim stolcem, a prema riječima majke iz sobe za odmor izišao je kirurg koji je djevojčici istrgnuo stolac, pri čemu je ona pala i udarila glavom. Nakon toga je i povraćala. U otpusnom pismu stoji da je sama pala.

Majka tvrdi da postoje snimke videonadzora, ali i svjedoci, prenosi Danas.hr. Slučaj će prijaviti policiji. Iz bolnice su samo odgovorili kako će sve provjeriti i odgovoriti u najkraćem mogućem roku. I Hrvatska liječnička komora je zaprimila spomenuti predmet, a pravobraniteljica za djecu će tražiti očitovanje ravnatelja bolnice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
HITNI PRIJEVOZ /

U noći je u helikopteru MORH-a, između Omišlja i Rijeke, rođena djevojčica: Beba ima gotovo 5 kila

Image
HITNI PRIJEVOZ /

U noći je u helikopteru MORH-a, između Omišlja i Rijeke, rođena djevojčica: Beba ima gotovo 5 kila

'Ne želim da drugi proživljavaju ovu agoniju'

"Ja hoću stati i izaći s tim u javnost da se zaštite druga djeca, drugi roditelji da ne proživljavaju ovu agoniju koju proživljavaju ovu agoniju koju proživljavam ja trenutno i suprug s našim djetetom. Za svu djecu, pogotovo za nju. Mislim i da nije moje dijete i da sam isto vidjela isto bih tako postupila. Ovo je sad prešlo svaku granicu", kazala je majka ozlijeđene djevojčice.

Iz bolnice su se očitovali još jednom kasno poslijepodne i rekli da će istražiti sve okolnosti slučaja, ali da će sutra ispitati i druge svjedoke iz čekaonice koji imaju drukčiju verziju priče.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ivica Belin, predsjednik Koalicije udruga u zdravstvu za RTL kaže da je upoznat sa slučajem iako se majka nije obratila službeno njima u udrugu. Ako su navodi majke točni, ističe, onda je ovo šokantna situacija te zahtjeva i etičko i profesionalno preispitivanje.

Na pitanje što roditelji mogu napraviti u ovom slučaju kazao je:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Kad se dogodi slična situacija trebaju se za početak požaliti predsjedniku klinike u kojoj se to dogodilo, a ako ne dobiju zadovoljavajući odgovor onda ravnatelju bolnice, a nakon toga županijskom povjerenstvu za zaštitu prava pacijenta i na kraju postoji nacionalno povjerenstvo", objasnio je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo