zdrava i pitoma / Magaricu Miju ostavili na pustom otoku, a sada ima novu obitelj: 'Za to su zaslužni mali ljudi'

Za njezinim starim vlasnikom policija traga, a nije isključena ni kaznena prijava za zlostavljanje životinja

20.6.2019.
21:30
VOYO logo

Internetski portali i društvene mreže brzo su podijelili i proširili priču o magarici koja je ostavljena sama na pustom otočiću. Sada više nije sama.

Razgovarali smo s njezinim novim vlasnicama, ali i doznali da za starima koji su je ostavili - policija intenzivno traga. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na malom otočiću u šibenskom arhipelagu tko zna koliko je dugo magarica bila sama. Vlasnik ju je ostavio, a nautičari u prolazu snimili i pokrenuli akciju spašavanja.

"Kći me nazvala da se traži udomitelj za magarca, da je napušten, da je ostavljen na otoku i mi smo bez razmišljanja sjeli u brod i išli po njega", kazao je Bernard Roca.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Portal Morski.hr koordinirao akciju spašavanja

Nakon fotografije čitatelja, web portal specijaliziran za morske teme Morski.hr koordinirao je akciju spašavanja za koju se institucije nisu mogle dogovoriti tko je nadležan.

"Zvali smo sanitarnu inspekciju, zvali smo veterinarsku inspekciju, ambulantu, policiju, kapetaniju, razne druge institucije. Ono što je zanimljivo u cijeloj ovoj priči je da su zaslužni mali ljudi, a ne institucije", kazao je Jurica Gašpar s portala Morski.hr.  

Tekst se nastavlja ispod oglasa

A taj "mali čovjek" poveo je obitelj i prijatelje u akciju koju nije bilo nimalo jednostavno izvesti.

"Magarac ko magarac, stane i drži se, neće naprijed. Ali mi smo bili uporni. Mazili, mazili i doveli smo ju do pramca, ali stala je ispred broda i neće naprijed. I onda smo je nas šest nekako ukrcali na pramac", rekao je Roca.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Magarica je u dobrom stanju, zdrava i pitoma

Tako je magarica dospjela na otok Kaprije gdje ju čuvaju vlasnici konobe. Kažu da je u dobrom stanju, zdrava i pitoma. Očito je i prije živjela s ljudima.

Magarica je na otočiću Ravan imala vode, ali ne dovoljno. Netko je donosio, tko je vlasnik, još se ne zna. Ali, kada je došla na Kaprije, dobila je novo ime - Mia. Ona je pronašla svoje nove ljude i društvo uz otočnu konobu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Dođe do restorana, javi se, onda se vrati ovamo. Turisti joj daju mrkvu, suhog kruha, jabuku i to, banane neće da jede. To smo probali i to ne ide", rekao je Miljenko Krička.

Za Mijinim starim imenom i vlasnikom policija traga, a nije isključena ni kaznena prijava za zlostavljanje životinja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo