borba za glasove / Macan za RTL: 'Programi kandidata na lokalnim izborima uopće nisu važni'

Mjesec dana je ostalo do lokalnih izbora

15.4.2021.
22:27
VOYO logo

Mjesec dana do izbora šanse kandidata komentirao je komunikacijski stručnjak Krešo Macan. Programi kandidata na lokalnim izborima uopće nisu važni,vjeruje Macan.

''Morate ga imati. Kad ga nemate mogu vas prozivati, a kad ga imate, nitko ga ne čita'', smatra Macan.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Jedan od zanimljivijih aspekata u programima kandidata je nuđenje novaca. 

''Kerum je svojevremeno nudio božićnice, on ih je isplaćivao sve 4 godine i on je dobio te glasove. Dakle, Vesna Škare Ožbolt vjerojatno gađa na tu stariju populaciju. Već se daje dosta novaca za djecu, tako da nije to neće biti neka presudna razlika'', komentirao je Macan. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

''Može se konkretno pokušati kupit s nekom mjerom no to sve skupa košta. Dok je primjerice problem komaraca u Osijeku vrlo konkretna stvar. Tko riješi komarce, taj je gradonačelnik'', dodao je Macan. 

Kampanja je po Macanovu mišljenju poprilično dosadna. Nema vidljivosti i sve se nekako smirilo. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

''Mislim da je najveća dilema Vukovarsko-srijemska županija. Tamo nitko ne zna tko je dobiti. Postoji pretpostavka da će Penava biti favorit za gradonačelnika, a bitka je za župana'', rekao je Macan. 

Kerum je jedan od favorita za drugi krug u Splitu, kazao je Macan. Dok se situacija oko Vuce nekako stišala. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
bilo je NAPETO /

Sučelili se kandidati za gradonačelnika metropole. Iako su tema bili mladi, samo su se svađali i prepucavali

Image
bilo je NAPETO /

Sučelili se kandidati za gradonačelnika metropole. Iako su tema bili mladi, samo su se svađali i prepucavali

''Pored Keruma ne možete imati dva Keruma'', smatra Macan. 

HDZ-ov kandidat je favorit u Osijeku, no bit će zanimljivo vidjeti hoće li HDZ imati i grad i županiju. U Rijeci je puno kandidata i svi ima par onih koji bi mogli ući u drugi krug. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

''Formiraju se pozicije, hoće li tko uspjeti preskočiti koga. Imali smo Marina Miletića koji je bio dugo drugi, a sad izgleda da je otišao, prema zadnjim istraživanjima niže'', prokomentirao je Macan situaciju u Rijeci.

''Miletić je imao negativnu kampanju i na istom spektru su ga lupali. Te su zasigurno prouzročili taj dramatičan pad'', dodao je komunikacijski stručnjak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za Tomislava Tomaševića se možemo kladiti da ulazi u drugi krug, vjeruje Macan. 

''Vrlo je izgledno da bi on mogao dobiti. Pitanje je tko će s ovog drugog spektra doći i tko bi mogao okupiti desnicu. Ja bi se kladio na Vesnu Škare Ožbolt i Jelenu Pavičić Vukićević. Jer one nisu tipične političarke. Filipović je sada kandidat da će proći, ali on ne može okupiti tu širinu da bi potukao Tomaševića'', kazao je Macan. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

''On možda prođe u drugi krug, ali nije favorit u drugom krugu. Sjetimo se Sandre Švaljek. Ona je mogla dobiti Bandića, da je prošla drugi krug'', rekao je Macan. 

Macan smatra da ako uđu u drugi krug, jedna od dvije kandidatkinje bi po Macanovu mišljenju mogla pobijediti. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

''Svi znamo da postoji kandidat HDZ-a koji je rekao da ćemo otvoriti tvornicu cjepiva za rak. Meni je trebalo pet dana da shvatim što je rekao'', komentirao je Filipovića. 

HDZ-ov kandidat doživio je već puno konfuzija s imenom, no prema zadnjim istraživanjima njegove šanse su narasle. Macan napominje kako svi kandidati žive u svom oblaku i misle da svi znaju da su oni kandidati. Zagreb ima skoro  600 000 birača i do njih se mora doći. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Miroslav Škoro puno fokusa stavio je na parking. 

''Nije to nešto dramatično što će promijeniti percepciju. To će na kraju svi nuditi jer je se promet mora riješiti. I ovo je jedan od prijedloga'', rekao je Škoro. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Macan naglašava važnost kampanje. Sada sve ovisi hoće li biti međusobnih napada, hoće li netko pogriješiti ili će krenuti negativna kampanja. Miletić trenutno radi najbolju online kampanju jer je influencer. Ali nije dovoljna tehnologija, napominje Macan,
mora se imati i širina. 

Love island games
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo