Audicija /

Luksuzni dubrovački hoteli s 5 zvjezdica, kuhare i konobare traže u Slavoniji

Luksuzni dubrovački hoteli s pet zvjezdica, kuhare i konobare traže u - Slavoniji. U Osijeku se održala audicija za ukupno 300 sezonskih kuhara, konobara i sobarica

12.1.2017.
19:30
VOYO logo

S ledene Drave u Osijeku, iz samog srca Slavonije...na posao se se ide u sunčani Dubrovnik, jer se za sezonu traže kandidati za mjesto konobara, barmena, kuhara, sobarice ili wellness terapeuta.

Pa se Slavonci, sa životopisima u rukama, nadaju kako će dobiti posao na moru, jer mnogima to nije strano. Aleksandra je već sezonama u turizmu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Radila sam kao konobarica, isto na sezoni prošle i pretprošle sezone u Istri...Ma super je, već sam se naviknula na takav posao i nije uopće problem”, rekla nam je Aleksandra iz Osijeka.

U vrhunskim hotelima sa 5 zvjezdica gdje treba do 300 radnika, iz Dubrovnika se često okreću prema istoku Hrvatske gdje se odvija audicija za kandidate, jer Slavonce krasi – radni mentalitet. 

"Tihi, vrijedni, dobri, dobri ljudi, dobri radnici. Imali smo na primjer jutros, došla je jedna gospođa koja je radila prije par godina u našem hotelu. Dovela je kćer koja ima 19 godina i koja bi isto htjela raditi u našem hotelu. I to su nama lijepi trenuci, lijepi momenti”, rekao nam je Ivo Sabljić, operativni direktor Importanne hotela.

Iako sezonske plaće nisu kakve su bile nekada, primjerice, za sobaricu, nešto veće od 4 tisuće kuna, Slavonci su skromni.

Sve što se zaradi, dobro dođe. Jer nije tajna – u Slavoniji posla ima malo, pa se dobivena prilika ne propušta.

"Bitan je posao. Da se ide raditi i zarađivati, to mi je primarno. Sve ostalo kako dođe ćemo riješiti”, kazao nam je Đuka iz Našica. “Preko zime slabije, preko ljeta bolja ponuda na moru, veća primanja”, kazao je Dražimir iz Osijeka.

A mnogi Slavonci govore, bolje Dubrovnik, nego Irska. Bliže je kući.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Ljubav je na selu
NOVA SEZONA
VOYO logo