Ostavka na funkcije / Lucić ostaje u Saboru, Panenić ironično: 'I dalje će se moći časno boriti za boljitak hrvatskih građana'

Image
Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Tomislav Panenić, saborski zastupnik Mosta, ironično je komentirao potez Franje Lucića, koji je podnio ostavku na stranačke dužnosti, ali ne i na funkciju saborskog zastupnika

27.7.2017.
21:55
Patrik Macek/PIXSELL
VOYO logo

U objavi na vlastitoj Facebook stranici naslovljenoj "Preteško je napustiti časno mjesto saborskog zastupnika", Panenić je ironično izjavio da će Lucić "nastaviti časnu borbu za boljitak hrvatskih građana.

Podsjetimo, HDZ-ovac Franjo Lucić podnio je ostavku na sve stranačke funkcije nakon izbijanja afere pokušaja podmićivanja novinara Telegrama Drage Hedla. U poduljoj niski funkcija s kojih se povlači nabrojio je mjesto predsjednika Županijskog odbora Požeško-slavonske županije, člana Nacionalnog vijeća i Središnjeg odbora HDZ-a, no nije se povukao s mjesta saborskog zastupnika.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Bez obzira na neutemeljenost optužbi, odlučio sam da ne želim biti teret svojoj stranci. Odgovorno tvrdim da nije bilo riječi o nikakvom podmićivanju, kako tvrdi gospodin Hedl, a to ću, ako bude potrebno, dokazati na mjerodavnom mjestu", poručio je Lucić.

Njegov ostanak na saborskoj funkciji prokomentirao je Panenić. "Srećom da g. Lucić nije nezavisni zastupnik jer ne bi mogao dati ostavku na stranačke funkcije. Jedino bi mogao dati ostavku na mjesto saborskog zastupnika... dobro pa nije bio u takvom škripcu. Sada će se i dalje moći časno boriti za boljitak hrvatskih građana", objavio je saborski zastupnik Mosta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

I drugi zastupnici Mosta komentirali su skandal HDZ-ovca. "Ako pokušavaju podmićivati novinare, što tek rade u institucijama koje kontroliraju?!", objavio je Nikola Grmoja na Facebooku. Njegov stranački kolega Miroslav Šimić dotični je slučaj nazvao "velikim skandalom i nedopustivim ponašanjem koje zaslužuje svaku osudu".

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Love island uk
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo