LOKALNI HDZ-OVAC POSUO SE PEPELOM: / Kaže da 'crveni' ipak mogu u njegovo selo, a prije izbora im je poručio nešto strašno

Image
Foto: screenshot

Ovih dana pisali smo o Ivanu Erhatiću, HDZ-ovom čelniku iz Dinjevca, mjesta u općini Pitomača, koji je na prošlonedjeljnim izborima izabran za zamjenika načelnika općine.

26.5.2017.
21:32
screenshot
VOYO logo

Slaveći premoćnu pobjedu HDZ-a u svome mjestu i općini, Erhatić je, umjesto s dostojanstvom dostojnim pobjednika, on je putem Facebooka odaslao vrlo ratobornu (i vrlo nepismenu) poruku političkim neistomišljenicima.

Image
OVAKO SE (NE) SLAVI POBJEDA: /

Ratoborni HDZ-ovac poručio "crvenima" da njegovo mjesto obilaze u širokom luku

Image
OVAKO SE (NE) SLAVI POBJEDA: /

Ratoborni HDZ-ovac poručio "crvenima" da njegovo mjesto obilaze u širokom luku

Dinjevac od "blindirane utvrde" postao "otvoreno naselje"

Nazvavši Dinjevac "blindiranom utvrdom HDZ-a" Erhatić je ustvrdio da su protivničke "političke postrojbe svim svojim snagama napale naše mjesto i opet doživjele debakl" te poručio "crvenima" da Dinjevac "koji je ostao još plaviji... (aludirao je na boju HDZ-a, nap.a.) obilaze u širokom luku".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon što su mediji prenijeli njegovu sramotnu objavu, Erhatić je vjerojatno dobio packe od nekog višerangiranog u stranci, pa se posuvši pepelom oglasio na Facebooku novom, ovoga puta puno pomirljivijom objavom. A valja primjetiti - i mnogo pismenije napisanom od prethodne, pa lokalni portal virovitica.net sugerira kako je istu netko drugi napisao u njegovo ime.

Erhatić ovoga puta piše da je njegov Dinjevac, koji je prethodno nazvao blindiranom utvrdom - otvoreno naselje. Prenosimo njegovu objavu u cijelosti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Krivo je shvaćen - nije Dinjevac mjesto izolacije

"Slijedom komentara na moj tekst objavljen na mrežnoj stranici, a koji komentari su po meni rezultat krivog tumačenja mog teksta, dužan sam, u cilju zaštite digniteta naselja Dinjevac, reagirati. Ponukan povijesnom činjenicom da je u naselju Dinjevac Hrvatska demokratska zajednica, bilo sama ili u koaliciji, pobjeđivala na svim razinama izbora, napisao sam zahvalni tekst glasačima stranke čiji sam član od samih početaka njena stvaranja. Pri tome mi ni u primisli nije bilo ikoga povrijediti, ili ne daj Bože diskreditirati. Činjenicu da politički konkurenti nisu dolazili u Dinjevac animirati biračko tijelo ponukala me na pomisao da isti ne žele dolaziti u Dinjevac, naselje otvoreno za život žitelja različitih svjetonazora, političkih opcija i vjeroispovijesti. Dapače, smatram potrebnim za reći da se nadam da će upravo politički konkurenti u svojstvu općinskih vijećnika dolaziti u Dinjevac sa željom da svi zajedno podignemo kvalitetu života svih mještana Dinjevca. Nije dakle Dinjevac mjesto izolacije, već je bio, jest i biti će mjesto jednakih mogućnosti za sve stanovnike.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U pobjedničkoj euforiji možda poneka riječ bude naglašena u krivom kontekstu, pa takova i krivo protumačena, no namjera vrijeđanja daleko je od mojih svjetonazora. Stoga dobrodošlica u Dinjevac nikad ne jenjava i ne dijeli žitelje, namjernike ili pak putnike. Molim da se ovo tumačenje shvati kao jedina i prava istina mog promišljanja, ali i da mi se dopusti pohvaliti se pobjedničkim rezultatom koji je stranka čiji sam član polučila u Dinjevcu", napisao je Erhatić ili netko drugi u njegovo ime.

A prije toga: "U Dinjevcu nema mjesta za crvene"

Portal virovitica.net podsjeća da je Erhatić, koji danas gorljivo poručuje "crvenima" da obilaze "plavi" Dinjevac, godinama prije višestranačja i HDZ-a bio član Saveza komunista Hrvatske. I to ne običan član nego lokalni sekretar.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

A što misli o "crvenima" nakon što je prije 27 godina promijenio crveni dres za plavi, Erhatić je (po)kazao i na jednom od nedavnih predizbornih skupova.

"Zato smo plavi jer nemamo ni jednu političku opciju u mjestu i ja sam ponosan. A svima onima koji se šuljaju na neka mala odškrinuta vrata, poručujem da u Dinjevcu nema mjesta za stanovanje za crvene. Neka si to izbiju iz glave! Dinjevac treba ostati i dalje ovakav kakav je plavi", poručio je Erhatić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo