LJETI RADE KRAĆE: / Neki državni uredi skratili radno vrijeme, razlog će vas iznenaditi

Image
Foto: Vecernji list/PIXSELL, Boris Scitar

Različiti državni, županijski i ostali birokratski uredi tijekom ljetnih mjeseci rade skraćeno. Neki zbog manjka ljudi, odnosno godišnjih odmora, no neki i zbog - neklimatiziranog prostora!

5.7.2016.
14:30
Vecernji list/PIXSELL, Boris Scitar
VOYO logo

Dolaskom ljeta brojne su državne ustanove skratile radno vrijeme koje se odnosi na stranke. Većinom zbog godišnjih odmora i samim time manjka ljudi, ali kod nekih i zbog nedostatka klimatizacije u uredima, piše Večernji list.

Tako svi oni koji moraju izvaditi nove osobne dokumente u MUP-u u Zagrebu to mogu činiti od 7 do 14.30 sati. U slučaju da im putovnica ili drugi dokument treba hitno rad na šalteru do 17 sati dodatno će platiti. U PU zagrebačkoj kažu da je ljetno radno vrijeme uvedeno u skladu s raspoloživim kapacitetima, kao i zbog potrebe usklađivanja radnog vremena policijske uprave s radnim vremenom tijela državne uprave te županijskih i gradskih službi. Pritom napominju kako su njihovi službenici dosad ostajali dulje jer su građani dolazili pred kraj radnog vremena pa je i to jedan od razloga za skraćivanje rada.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Vecernji list/PIXSELL, Boris Scitar
Image
Foto: Vecernji list/PIXSELL, Boris Scitar

U PUZ-u se ljute što se dolazi pred kraj radnog vremena

Zemljišnoknjižni odjel Općinskog građanskog suda sve do kraja kolovoza sa strankama će raditi tek od 8 do 12 sati i 15 minuta, odnosno šalteri će raditi samo u prvoj smjeni. Razlozi nisu samo odmori nego i prijelaz na zajednički informacijski sustav.

U HZMO-u samo neke ispostave imaju ljeti skraćeno radno vrijeme sa strankama. Tako, primjerice, u Benkovcu, Delnicama, Donjem Lapcu... rade od 7 do 15 sati. Razlozi skraćenog radnog vremena za samo neke ispostave nalaze se u činjenici da u tim ispostavama djelatnici nemaju klimatiziran prostor tijekom velikih vrućina.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

I Hrvatska pošta ima ljetno radno vrijeme u nekim svojim uredima, s time da je u nekima to radno vrijeme skraćeno, a u onima u turističkim središtima produljeno.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo