jedino iz hrvatske / Lista najboljih svjetskih sveučilišta u 2016. godine: Zagreb na samom začelju

Sveučilište u Zagrebu našlo se na začelju liste najboljih institucija za obrazovanje na svijetu

23.9.2016.
13:06
VOYO logo

Sveučilište u Zagrebu našlo se pri dnu popisa 980 najboljih svjetskih sveučilišta u 2016. godini prema službenoj listi magazina Times Higher Education. Zagrebačko sveučilište je u posljednjoj kategoriji, između 801. i 980. mjesta, prenosi Index.

Sveučilište u Zagrebu jedino je hrvatsko sveučilište koje je završilo na ovoj listi. U istoj kategoriji sa Zagrebom je i Sveučilište u Beogradu, a nešto bolje stoje Slovenci. Univerza v Mariboru smjestila se između 501. i 600. mjesta, a Ljubljana je između 601. i 800. mjesta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Oxford drži čelo ove prestižne liste. Na drugo mjesto spustio se Kalifornijski tehnološki institut, poznati CalTech, koji je šest godina proveo na vrhu liste.

U prvih deset nalazi se šest sveučilišta iz SAD-a, tri iz Velike Britanije i jedno švicarsko sveučilište, ETH iz Zurciha.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Lista magazina Times Higher Education nastaje temeljem najopsežnije analize kvalitete visokoškolskih ustanova koja se trenutno provodi u svijetu. Ocjenjuje se 13 pokazatelja uspješnosti, a u procjeni se visoko vrednuje prijenos znanja, rezultati istraživačkog rada, citiranost i međunarodna reputacija.      .      

Bodove donosi i povoljan omjer predavača i studenata, međunarodna suradnja i prihodi koje sveučilišta ostvaruju na realnom tržištu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo