LINIĆ OPET OPLEO PO MILANOVIĆU: / 'Podmetao je i krivotvorio! Pa on se hvali da je prevario Angelu Merkel'

Image
Foto: PIXSELL, Goran Stanzl

'On se s jedne strane hvali rezultatima svojih suradnika, a potjerao ih je i najurio', kaže Slavko Linić

2.1.2020.
15:42
PIXSELL, Goran Stanzl
VOYO logo

Nekadašnji ministar financija, u vladi Zorana Milanovića, Slavko Linić u intervjuu za Novi list komentirao je predsjedničke kandidate bez dlake na jeziku te objasnio zašto neće glas dati svom bivšem stranačkom kolegi.

"Za njega je Putin nitko i ništa, Trump nije njegov izbor, Erdogan i Orban su apsolutisti... Jedna osoba koja pretendira da bude predsjednik Hrvatske ne može unaprijed pokazati aroganciju, nadmenost, bezobrazluk prema svima s kojima će sutra morati razgovarati. Pa on se hvali da je prevario Angelu Merkel, jednu od najjačih europskih političarki. On lakonski kaže da joj je svašta obećao i da ju je onda prevario. I to takvim riječima bez imalo diplomatskog takta. Na taj način Milanović dokazuje da u vanjskoj politici neće Hrvatskoj donijeti dobro. Ako želimo Hrvatsku koja će se od svih udaljiti i koja će svima dijeliti lekcije, onda u redu, ali ja takvu Hrvatsku ne vidim i ne bih je želio", kazao je Slavko Linić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
NAKON ŽESTOKE DEBATE OGLASIO SE I LINIĆ: /

'Milanovićevom narcisoidnom egu smetala je moja popularnost i zato me maknuo'

Image
NAKON ŽESTOKE DEBATE OGLASIO SE I LINIĆ: /

'Milanovićevom narcisoidnom egu smetala je moja popularnost i zato me maknuo'

Smatra kako je Milanović zloupotrebljavao policijski sustav te da je USKOK pretvorio u svoju osobnu vojsku za obračun s neprijateljima.

"Podmetao je, krivotvorio je, a to dokazuje moj primjer", govori Linić kojeg je Milanović smjenio zbog predstečajnih nagodbi, a na kraju je Linić izbačen i iz SDP-a, stranke koju je početkom 1990-ih stvarao.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"On se s jedne strane hvali rezultatima svojih suradnika, a potjerao ih je i najurio. To dovoljno govori o kakvom je čovjeku riječ. Ako dobije izbore, a onda ćemo imati kohabitaciju s vladom godinu dana, a teoretski i četiri godine nakon parlamentarnih izbora. On bi bio nemilosrdan. U to uopće ne dvojim i to ne bi bilo dobro za Hrvatsku", smatra bivši ministar.

Smatra da su on i Kolinda slični

S druge strane prema HDZ-ovoj kandidatkinji je veoma blag, govoreći kako je kada je u pitanju vanjska politika Kolinda Grabar Kitarović sušta suprotnost od svog protukandidatu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Vjerujem da je komunikativnija, pristupačnija i može puno više toga učiniti. To mi kod nje i te kako odgovara. Mnogi njezine nastupe kada je riječ o druženjima s ljudima sa sportašima ne doživljavaju primjerenim i dostojanstvenim. Moje je mišljenje da se uz male korekcije to može ispraviti. S ljudima treba biti, radovati se s njima, tugovati s njima. I ja sam slična osoba i to se meni dopada. Ne dopada mi se njezino nedovoljno poznavanje gospodarstva, neodgovorne izjave koje zna dati, a jedna od njih je i ona o predstečajnim nagodbama. Ne sviđa mi se ni njezino približavanje desnici, kao i izbjegavanje jasnog stava kada su u pitanju ženska prava. To stvara odbojnost i kod mene i kod dobrog dijela građana Hrvatske koji žele predsjednika koji će biti diplomat, koji će Hrvatsku približiti svijetu. Ta pozicija traži dostojanstvo, traži proeuropske i moderne stavove, a ne tradicionalističko desničarenje", zaključuje Linić.

Smatra da će se samo radom čelnih ljudi SDP-a vrtatiti povjerenje u socijaldemokraciju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ivica Račan nikada nije tjerao ljude od sebe. Nije se slagao s mnogima, ali ih je držao blizu sebe. Dolaskom Zorana Milanovića krenulo je raspuštanje cijelih stranačkih organizacija. Za mene je raspuštanje splitske i istarske podružnice tragedija. Tjerao je ljude, Matu Arlovića, Mirelu Holy, mene... To Račan nikada ne bi napravio i zato je uspio transformirati stranku i vratiti povjerenje birača na izborima. Milanović je napravio sve suprotno. Politički uspjeh ne dolazi bez rada", kazao je Slavko Linić za Novi list.

Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo