Linić očitao bukvicu poduzetniku!

'Vi i vaš partner slali ste javnu pozivnicu za moju likvidaciju', kazao je ministar Slavko Linić jednom poduzetniku pred auditorijem na vladinom ProInvestu u Zagrebu.

7.5.2013.
18:57
VOYO logo

Naime, Željko Markota, koji se predstavio kao mali poduzetnik, a osoba je involvirana u projekt Otok znanja koji je na sudu već nekoliko godina, izazvao je svojim obraćanjem bijes ministra Linića pa se njihov razgovor pretvorio u javni okršaj.

Markota se požalio da zbog nefunkcioniranja pravosuđa već godinama brani svoju egzistenciju zato što država ne želi zauzeti poziciju u Otoku znanja. "Osam puta sam pisao AUDIO-u i osam puta mi nisu poslali odgovor, a dobili su u međuvremenu osam požurnica od premijera", kazao je Markota pa pitao što da napravi i kako da se zaštiti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Kad se nečasno uđe u projekt onda se dođe do ovoga'

Na njegov istup Linić se obrušio vidno uzrujan, piše Večernji list. "Vi i vaš partner slali ste javnu pozivnicu za moju likvidaciju", kazao je Linić, pa nastavio:

"Pokušali ste ogromni kredit zamijeniti za hotele. Bez novca ste dobili Otok znanja, samo na projekt za kojeg je PBZ dao novce u, ispostavilo se, šuplju tvrtku. Kad se nečasno uđe u projekt onda se dođe do ovoga. A sad vam je svatko kriv jer ste se posvađali s partnerima", kazao je Linić Markoti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Podsjetimo, Otok znanja je neprofitna ustanova koju je svojedobno osnovao Markota i još dvoje partnera. Otok znanja je privatizirao Hotele Koločep za 33 milijuna kuna, ali nije ispunio ugovorne obveze iz privatizacije tih hotela, pa je DORH pokrenuo istragu protiv dvojice osnivača te ustanove. Ti su osnivači naknadno prodali svoje udjele Škotu Arthuru Hughesu, čija je tvrtka Chadelus hotelima bila posudila 1,1 milijun eura. Sada su vlasnici Otoka znanja Hughes i Željko Markota.

Markota je od AUDIO-a tražio da se održi javna sjednica o projektu budući da je propao propao pokušaj da PBZ preuzme 88,86 posto dionica od te ustanove, ali tvrdi, ne dobiva odgovor.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo