nakon 2 mjeseca čekanja / Lijek joj jedino može pomoći: Riječki KBC odbio platiti terapiju maloj Puljanki, roditelji u očaju

Image
Foto: Glas Istre

Njeni roditelji su i sami sumnjali da će bolnica platiti terapiju, koja na godišnjoj razini košta oko 4 milijuna kuna

6.2.2019.
8:16
Glas Istre
VOYO logo

Trogodišnja Puljanka Nadia Ucović koja boluje od smrtonosne i neizlječive Battenove bolesti mogla bi prerano umrijeti. Kako piše Glas Istre, lijek Brineura koji joj jedino može pomoći nije na listi HZZO-a, a njena je obitelj, nakon dva mjeseca čekanja, strepnje i neizvjesnosti, jučer je dobila odbijenicu od Povjerenstva za lijekove pri KBC-u Rijeka. Roditelji su za tu informaciju saznali od medija. 

Obitelj Ucović polagala je nade u nadležno Povjerenstvo, očekujući da će na preporuku liječnika koji je vodio Nadijin slučaj bolnica odobriti lijek ili možda pokrenuti proceduru za stavljanje lijeka na listu HZZO-a. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Njeni roditelji su i sami sumnjali da će bolnica platiti terapiju za Nadiju, koja na godišnjoj razini košta oko 4 milijuna kuna, a Nadijina majka Eliza Ucović naivno se nadala da će ustanova u kojoj je malena liječila uputiti obitelj kako da pokrenu nužan protokol i svojoj djevojčici omoguće lijek koji joj može produljiti život. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
FON
Gledaj od 27.srpnja
VOYO logo