nakon 2 mjeseca čekanja / Lijek joj jedino može pomoći: Riječki KBC odbio platiti terapiju maloj Puljanki, roditelji u očaju

Image
Foto: Glas Istre

Njeni roditelji su i sami sumnjali da će bolnica platiti terapiju, koja na godišnjoj razini košta oko 4 milijuna kuna

6.2.2019.
8:16
Glas Istre
VOYO logo

Trogodišnja Puljanka Nadia Ucović koja boluje od smrtonosne i neizlječive Battenove bolesti mogla bi prerano umrijeti. Kako piše Glas Istre, lijek Brineura koji joj jedino može pomoći nije na listi HZZO-a, a njena je obitelj, nakon dva mjeseca čekanja, strepnje i neizvjesnosti, jučer je dobila odbijenicu od Povjerenstva za lijekove pri KBC-u Rijeka. Roditelji su za tu informaciju saznali od medija. 

Obitelj Ucović polagala je nade u nadležno Povjerenstvo, očekujući da će na preporuku liječnika koji je vodio Nadijin slučaj bolnica odobriti lijek ili možda pokrenuti proceduru za stavljanje lijeka na listu HZZO-a. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Njeni roditelji su i sami sumnjali da će bolnica platiti terapiju za Nadiju, koja na godišnjoj razini košta oko 4 milijuna kuna, a Nadijina majka Eliza Ucović naivno se nadala da će ustanova u kojoj je malena liječila uputiti obitelj kako da pokrenu nužan protokol i svojoj djevojčici omoguće lijek koji joj može produljiti život. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo