Liječnik pacijentici: Pošalji mi koju fotku, može?

18.1.2012.
9:27
VOYO logo

"Pošalji mi koju poruku večeras"; "Pošalji mi koju fotku"; "Nisi mi poslala fotku. Zašto?", neke su od poruka koje je 53-godišnji liječnik iz biogradske Specijalne bolnice za ortopediju poslao mladoj I. K., kojoj je operirao koljeno u prosincu prošle godine.

Operacija je prošla dobro, a ovoga tjedna djevojka je trebala opet otići u biogradsku bolnicu na trotjednu fizikalnu terapiju pod paskom liječnika, pa su razmijenili brojeve mobitela radi dogovora oko točnog termina terapije. No, u srijedu su počeli stizati SMS-ovi biogradskog liječnika, piše Slobodna Dalmacija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

SMS-ovi i e-mailovi

Liječnik: 'Pozdrav. Dolazis u ponedjeljak?' Pacijentica: 'Da, dolazim. Pozdrav.' Liječnik: 'Kako si? Posalji mi koju poruku veceras.' Pacijentica: 'Dobro sam, doktore, koljeno je još uvijek natečeno, ali ok!' Liječnik: 'Ok. Čujemo se veceras?' Pacijentica: 'Ok' Liječnik: 'Super. Pošalji mi svoj mail.'

Navečer je mladoj Kninjanki stigla e-mail poruka od liječnika: 'Hvala ti na mailu. Pošalji mi koju fotku, može?'

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon što mu nije odgovorila, stigao je još jedan e-mail: 'Nisi mi poslala fotku. Zašto?' Potom je na mobitel stigao novi SMS, ovaj put s porukom: 'Pozdrav od dežurnog.'

Liječnik: Krivo je shvatila

Tu je bio kraj njihove prepiske, a sljedećeg jutra je djevojka zajedno s ocem i dečkom otišla u biogradsku bolnicu kako bi zatražila objašnjenje takvog ponašanja od liječnika A. P. i ravnatelja bolnice B. U. Liječnik joj se ispričao i kazao da je od nje tražio fotografije jer su mu trebale "kako bi je razlikovao od ostalih pacijenata", a ravnatelj je kazao da poruke "nisu bile u redu", ali da liječnik nije imao namjere vulgarne naravi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

I liječnik je naknadno za list objasnio kako je djevojka krivo shvatila poruke. "Ona nije dobro shvatila. Iako tako nisam napisao u poruci, ja sam, zapravo, tražio fotografije njezina koljena jer mi je ona prethodno napisala da joj je koljeno otečeno. Poruke sam joj slao kako bismo se dogovorili za fizikalnu terapiju budući da je zahvat na njezinu koljenu bio vrlo složen i zahtijevao je čak tri operacije", ispričao je A. P.

Djevojka će u drugu bolnicu

Iako su u PU šibensko-kninskoj zaprimili prijavu oca pacijentice, državni odvjetnik u Kninu zaključio je da nema elemenata za podizanje kaznene prijave. Ipak, djevojčin otac želi da se liječnika propisno kazni. "Taj je liječnik za vrijeme operacije vidio tijelo moje kćeri i samim tim njegove su poruke dodatno uznemirujuće. Poduzet ću sve legalne radnje da zaštitim svoju kćer, ali i da se kazni neetičnog liječnika", kazao je otac. Zbog svega što se dogodilo, njegova se kći neće nastaviti liječiti u biogradskoj bolnici.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo