MOGUĆ JE I ŠTRAJK? / Liječnicima je prekipjelo, najavljuju veliki prosvjed: 'Da sam na mjestu ministra i Vlade, ne bih baš mirno spavala'

Ističe da ministar Beroš mora biti svjestan da pregovara s predstavnicima svih liječnika u Hrvatskoj i da ne može ignorirati niti mlade, niti članove sindikata ni obiteljske liječnike ni bolničke liječnike ni članove komore

13.2.2023.
21:15
VOYO logo

Liječnici su nezadovoljni stanjem u zdravstvu, a RTL Danas javlja da je ovo kriza koja traje. Prije 5 mjeseci bio je veliki prosvjed ispred Ministarstva zdravstva, uvjeti su bili jasno postavljeni i nisu ispunjeni. Ide se u novi prosvjed i to na Markovom trgu.

Petnaest minuta nakon što je sazvana konferencija za medije stiglo je priopćenje Ministarstva zdravstva u kojem ono poziva na direktni dijalog, a ne na komunikaciju putem medija. Predsjednica hrvatskog liječničkog sindikata Renata Čulinović-Čaić kaže da je dijalog obavljen te da su oni razgovarali u osmom mjesecu prošle godine i da je dijalog završen.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Izgleda da je ministar to zaboravio. Liječničke su udruge razgovarale o problemima, prihvatio je probleme, prihvatio je da to treba riješiti i definirali smo čak i rokove za njihovo rješavanje. 6 mjeseci kasnije gotovo ništa od toga nije riješeno", rekla je.

"Zgodno je, ovi potezi koje poduzima ministar Beroš su jako simpatični jer on primjenjuje stare poznate metode podijeli pa vladaj. To neće ići", ddoaje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ističe da ministar Beroš mora biti svjestan da pregovara s predstavnicima svih liječnika u Hrvatskoj i da ne može ignorirati niti mlade, niti članove sindikata ni obiteljske liječnike ni bolničke liječnike ni članove komore.

Sve opcije na stolu

Odgovorila je i na pitanje koliko se liječnika očekuje na prosvjedu. "Sudeći po sadašnjem raspoloženju liječnika, da sam na mjestu ministra i Vlade, ne bih baš mirno spavala", rekla je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Liječnici, kažu, dolaze iz cijele Hrvatske. Dan prosvjeda je subota, a s pacijentima će sve biti kao i svake subote, jer će dežurni liječnici biti u bolnicama.

Na pitanje o štrajku, kazala je da su sve opcije na stolu i sve ovisi o tome što će Vlada poduzimati. "Vrijeme je za konkretne akcije, dosta je izmotavanja, vremena više nema. Sustav puca i mi smo prisiljeni poduzimati akcije. Ako ćemo biti prisiljeni i štrajk je opcija, ako je to jedini način da očuvamo naš zdravstveni sustav – da, ići ćemo u štrajk", kazala je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo