Sojčić U RTL-U DANAS /

Iako imamo trend pada hospitalizacija zbog koronavirusa, u KB Dubravi posla nema manje: 'Imamo više od 400 pacijenata, 80 na respiratoru'

Kako protječe Božić u Kliničkoj bolnici Dubrava u RTL-u Danas otkrila je dežurna anesteziologinja Nataša Sojčić

25.12.2020.
18:42
VOYO logo

Od jučer 1643 nova slučaja zaraze u Hrvatskoj, preminule su 84 osobe. 2.662 pacijenta su na bolničkom liječenju, od toga na respiratoru njih 280. 

U zadnjih sedam dana postoji trend od gotovo 20 posto pada hospitalizacija.  

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kako protječe Božić u Kliničkoj bolnici Dubrava u RTL-u Danas otkrila je dežurna anesteziologinja Nataša Sojčić.

"Neovisno o općim brojkama, za nas liječnike i drugo osoblju u Dubravi opseg posla i dalje ne jenjava. I dalje imamo više od 400 pacijenata, od toga je većina na kisiku, otprilike 320 pacijenata je na odjelnom liječenju, a oko 80 je na intenzivnoj, velika većina je na respiratoru, a dvoje pacijenata je i na mehaničkoj potpori", kazala je. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na pitanje jesu li uspjeli unijeti duh Božića, kazala je da su u zajedničke prostorije donijeli ukrase. "Spomenula bih hvalevrijednu akciju "Obitelj na dar" gdje su se prikupljali pametni telefoni kako bi pacijenti koji nemaju pametne telefone mogli ostvariti kontakt sa svojim obiteljima. Osim naše terapije, bitna je i emocionalna potpora obitelji", kazala je. 

U nedjelju počinje cijepljenje u KB Dubravi. "I ja ću se tada cijepiti", rekla je te dodala da će biti među prvim liječnicima koji će se cijepiti. 

"Cijepljenje je potrebno. To je jedan od glavnih načina kako možemo situaciju s pandemijom privesti kraju, odnosno normalizirati život. Preporučujem ljudima da se cijepe i vjeruju znanstvenim činjenicama vezanima uz cijepljenje", zaključila je. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Otkucaji srca
NOVA SERIJA
VOYO logo