Proljetni vašar / Laskava titula: izabrana 'Princeza pušnice' - slanina zadruge iz Osijeka

Izabrana je nova miss, odnosno točnije rečeno 'Princeza pušnice'. U konkurenciji pet slanina - laskava je titula pripala najvećoj, najljepšoj i najmirisnijoj, a ona dolazi iz Osijeka

20.3.2016.
19:22
VOYO logo

Oduševile su najmlađe, a potom su dopale u ruke odraslih nakon opipavanja i vaganja izabrana je ovogodišnja Princeza pušnice – slanina braniteljske zadruge iz Osijeka.

"Dosadašnjih godina kad smo radili, uvijek smo mi pobjeđivali. A ja volim da bude malo sa strane. Na kraju sad ćemo vidjeti što je to – kakvo princeza srce ima", rekao je Vladimir Škrobo, organizator natjecanja "Princeza pušnice" na Proljetnom vašaru u Karancu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Onaj koji ju je sto dana njegovao, dimio iznosio na vjetar, zadovoljan je kako je ispala.

"Mora biti zrelo svinjče. Ono što mi tražimo i s čim radimo, to je najmanje dvije godine. Gledamo da budu veći bravci. Ovo je bravac bio 490 kilograma, to se topi u ustima", pojasnio je Vladimir Flatscher, upravitelj Braniteljske zadruge "Donji grad" iz Osijeka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Stručnjaci za suhomesnate delicije napominju da je za dobru slaninu najbitnije da je svinja iz domaćeg uzgoja. 

No nije samo slanina plijenila pozornost na proljetnom vašaru u baranjskom Karancu. Hit je i baranjski čips. Majstor Mario kaže da se čvarci mogu topiti cijele godine. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Uz recept za čvarke i šetnju, posjetiteljima zabave ne manjka, a odlično je da ima takvih starih običaja zbog kojih bi Slavonci i Baranjci trebali brendirati svoje suhomesnate delicije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo