Kumice u strahu od fiskalnih blagajni: Ubit će nas struja!

Fiskalni računi trebali bi od 1.

18.3.2013.
9:07
VOYO logo

''Nitko nas još nije obavijestio, uopće ne znam kako će se to izvesti. Nemamo priključak za struju i internet. Ruke su nam stalno mokre, pa kako ćemo takvi izdavati račune? Još će nas ubiti struja'', poručuju na štandovima ribarnice na Dolcu.

Nepostojanje minimalnih tehničkih uvjeta, nedostatak priključaka za struju i internet također čine problem prodavačima voća i povrća na nenatkrivenoj površini Dolca, kao i preveliki troškovi prebacivanja u sustav fiskalnih blagajni.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

''Ne znam još hoćemo li morati imati fiskalne blagajne ili nećemo. No, ako nam ih uvedu, ja bih odmah zatvorila jer i ovako jedva preživljavam'', kaže Josipa Kurtanjek, koja godinama radi na Dolcu. Uz troškove fiskalizacije, problem je promjena cijena koju trgovci na tržnicama prakticiraju više puta dnevno, vremenske (ne)prilike, ali i informatička nepismenost. No, Josipa Kurtanjek ipak nije protiv fiskalizacije.

Iz Tržnica traže da država napravi iznimku

''Jedva čekam da je uvedu jer će se uvesti red na tržnice. Ima dosta ljudi koji rade na crno, jedni smo drugima konkurencija i snižavamo si cijene, a tržnice već imaju dva neprijatelja, krizu i trgovačke lance'', objašnjava.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iz Tržnica Zagreb kažu da još uvijek čekaju obavijest Ministarstva financija što će biti sa zelenim površinama i ribarnicama.

''Prilagodit ćemo uvjete ako bude potrebno, no to je tehnički iznimno zahtjevno. Zatražili smo da se napravi iznimka na tim površinama da bi se sačuvala tradicija koju priznaju i zakoni Europske unije'', kaže glasnogovornik Miroslav Pupić-Bakrač.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo