Kukuriku obmanjuje, čeka nas golo preživljavanje

Bez reformi u javnoj upravi i odrednica o konsolidaciji javnih financija, koji se ne nalaze u programu Kukuriku koalicije, nakon izbora će nas moći spasiti samo MMF.

16.9.2011.
16:58
VOYO logo

Nakon premijerke Jadranke Kosor, koja je za predizborni program Kukuriku koalicije kazala de je djelomično prepisan iz programa Vlade, o onome što HDZ-ova konkurencija nudi građanima progovorio je Kosoričin savjetnik za gospodarstvo Željko Lovrinčević.

U Planu 21, kaže, nedostaju dvije osnovne komponente, a to su: jasan naglasak na reforme u javnoj upravi i odrednice o konsolidaciji javnih financija. To za hrvatsko gospodarstvo, napominje, znači samo jedno.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Već 20 godina nam je politika u prvom planu'

"U nedostatku tih dviju vrlo važnih stvari za Hrvatsku znači da obmanjujete birače. Nažalost, to nije ništa novo. U Hrvatskoj već 20 godina u predizbornim kampanjama gospodarstvo pada u drugi plan, a politika i politička pitanja u prvi. Dakle, mi se već 20 godina ne mijenjamo", izjavio je Lovrinčević Politiku Plus.

Premijerkin savjetnik, iako je "pri vlasti" već duže vrijeme, sada ima lijek za stanje u zemlji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Najbolje se odmah obratiti MMF-u

"Smatram da bi za Hrvatsku najbolje bilo da prvi dan nakon izbora stranka ili stranke koje formiraju vlast odmah idu na sklapanje aranžmana s MMF-om. Političari su u ovih 20 godina pokazali da Hrvatsku ne mogu izvesti iz krize", kaže Lovrinčević, dodajući da je HDZ-ova vlada dosad napravila manje i nedovoljne reforme.

Lovrinčević ne želi ocjenjivati program Kukuriku koalicije, ali ističe da nas bez navedene dvije važne komponente ne čeka lijep život u Hrvatskoj.

"Bez spomenutih komponenti, koje nisam vidio u tom programu, Hrvatsku, ukoliko oni dođu na vlast, čeka pad kreditnog rejtinga i u tom slučaju, ponavljam, spašava nas jedino aranžman s MMF-om", kaže te dodaje da nas, gospodarski gledano, nakon izbora čeka golo preživljavanje.

specijal-201011220227004-Kukuriku koalicija specijal-201011220227004-Više o temi: SDP

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vezani članci:

arti-201109150996006 arti-201109150469006

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Superstar
NOVA SEZONA
VOYO logo