BEZ POMAKA U PREGOVORIMA / Kujundžić o većim plaćama: 'Vjerujem da ćemo sutra imati rješenje. U granicama mogućeg'

Sindikati ističu kako je minimum od kojeg ne odustaju 7-postotno povećanje dodataka na uvjete rada i odgovornost

9.9.2019.
14:03
VOYO logo

Pregovarački odbori Vlade i sindikata zdravstva sastat će se ponovno u utorak na novom krugu pregovora u Ministarstvu zdravstva, a ministar zdravstva Milan Kujundžić najavljuje da će pred sindikate izaći s konkretnim prijedlogom u vezi povećanja plaća zaposlenih u zdravstvenom sustavu.

"Izaći ćemo s konkretnim prijedlogom koji će biti u granicama mogućeg. Vjerujem da ćemo sutra imati neko rješenje koje ćemo potom iznijeti Vladi", rekao je Kujundžić Hini.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image

Dan uoči nove runde pregovora medicinari mirno prosvjedovali ispred bolnice

Image

Dan uoči nove runde pregovora medicinari mirno prosvjedovali ispred bolnice

Sindikati ističu kako je minimum od kojeg ne odustaju 7-postotno povećanje dodataka na uvjete rada i odgovornost, koje su parafirali s ministrom zdravstva, što Vlada nije prihvatila već je kolektivne pregovore vratila na početak.

Ministar financija Zdravko Marić više je puta izjavio kako dodatni financijski zahtjevi sindikata zdravstva i školstva nisu predviđeni u državnom proračunu te da povećanje plaća u tim javnim službama mora biti u skladu s mogućnostima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Strukovni sindikat medicinskih sestara i medicinskih tehničara i Samostalni sindikat zdravstva i ovoga tjedna nastavljaju s mirnim prosvjedima pred bolnicama, uz poruku da zdravstveni radnici rade u otežanim uvjetima rada i zaslužuju veće plaće.

Prosvjedi "Pet do 12" održani su u ponedjeljak u Kliničkoj bolnici Sveti Duh u Zagrebu i u Općoj županijskoj bolnici (OŽB) Vinkovci.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo