KUJUNDŽIĆ O AFERI S IMOVINSKOM KARTICOM: / 'Utvrdi li se da ne govorim istinu, ja bih isti tren ne samo dao ostavku, nego i umro od srama'

Image
Foto: Pixsell

Komentirajući kamatnu stopu kredita, Kujundžić je rekao da tu nema ništa spektakularno

23.1.2020.
12:00
Pixsell
VOYO logo

Ministar zdravstva Milan Kujundžić komentirao je danas, prilikom dolaska u Vladu na sastanak, aferu sa svojom imovinskom karticom.

"Mislim da je dobro da se hrvatska javnost i mediji zanimaju ne samo za javne osobe nego za sve, što su kupili, kako su kupili i kojim novcem", rekao je ministar novinarima, javlja N1.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Dao sam objašnjenja u zadnja dva dana. Moja žena i ja prije 10 godina kupili smo kuću u Markuševcu", ponovio je.

Image
HOĆE LI MILAN KUJUNDŽIĆ PREŽIVJETI AFERU SLIČNU KUŠČEVIĆEVOJ? /

'Ako Plenkoviću ne pojasni sve, imat će problem...'

Image
HOĆE LI MILAN KUJUNDŽIĆ PREŽIVJETI AFERU SLIČNU KUŠČEVIĆEVOJ? /

'Ako Plenkoviću ne pojasni sve, imat će problem...'

'Takvu stopu imaju svi liječnici'

Komentirajući kamatnu stopu kredita, Kujundžić je rekao da tu nema ništa spektakularno jer takvu kamatnu stopu imaju svi liječnici i da je to ugovorila Komora.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

On i supruga su imali 50.000 eura ušteđevine, a od prijatelja je, kaže, posudio još 40.000 eura i to je prijavio.

"Povjerenstvo sve može provjeriti", kaže Kujundžić koji napominje i da je novac posudio od prijatelja iz studentskih dana. Na pitanje radi li taj prijatelj poslove i s državom, ministar je rekao da ne zna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Sve što sam rekao lako je provjerljivo'

"Upisao sam to u imovinsku karticu. Sve je tamo upisano. Moja žena i ja u zadnjih 10 godina s plaćama koje imamo zaradili smo neto oko pet milijuna kuna i toliko smo otprilike platili državi za poreze, prireze i doprinose koji idu. Iz ovoga je razvidno da tu nema ničega, oni koji su radili i stvarali i imaju. Ja sam ne spreman izići pred Povjerenstvo, nego u ljudskom smislu i pred bilo koga. Ako se utvrdi da bilo što nije točno, ja bih isti tren ne dao ostavku, nego umro od srama. Sve što sam rekao lako je provjerljivo, a što se zlonamjerno interpretira, to je nešto drugo", rekao je Kujundžić.

Dodao je da političari nemaju razloga prikazivati bilo što manje vrijedno od onoga što jest, upravo suprotno.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Opravdao se da je i prvi puta sve upisao u imovinsku karticu, ali pritom nije bio vješt. Sada je u imovinsku karticu unio novu vrijednost kuće od 200.000 eura, a kaže kako je namjerava prodati iz od prodaje kuće ili apartmana u Novalji vratiti tom prijatelju 40.000 eura u roku od godine dana.

Kujundžić tvrdi i da je vrijednost kuće u Markuševcu realno prikazao, jer je kuća kupljena 2010. godine, kada su cijene nekretnina bile "na dnu dna", pa ju je platio 100.000 eura.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Trebao sam je upisati u imovinsku karticu 2016., kada se u Zagrebu i Hrvatskoj počinje buditi tržište i tada ona po stručnjacima vrijedi oko 120.000 eura. U međuvremenu su cijene rasle i sada spominju vrijednost od 200.000-250.000 eura. Međutim, sumnjam da to vrijedi gore na brdu, u šumi. Ako mi netko nađe kupca po cijeni od 300.000 eura, koju također spominju, ja ću vam odmah dati 10 posto za proviziju", poručio je Kujundžić.

Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo