LJETO, ALI NE ZADUGO / Kuhat ćemo se na čak 31 stupanj: Evo i gdje će biti najtoplije. A onda nam stiže novi šok

Poslijepodne u središnjoj i sjeverozapadnoj Hrvatskoj pretežno sunčano, vrlo toplo, češće ustvari vruće

Sven Vorkapić

13.4.2024.
21:04
VOYO logo

Nastavlja se stabilno i neuobičajeno toplo vrijeme za doba godine. I sutra u polju vedrine, pod utjecajem anticiklone, a promjena izgledna taman neposredno pred izbore.
Ujutro i prijepodne tako pretežno vedro, na moru lokalno moguće uz sumaglicu ili maglu, izgledniju u srednjoj Dalmaciji prema otvorenom moru jer će na Jadranu biti uglavnom mirno.

Na kopnu pak vjetar slab do tek ponegdje umjeren jugozapadni. Jutarnja temperatura slična današnjoj - u unutrašnjosti oko 10 °C, samo u gorju ponegdje malo niža, a duž obale između 16 i 18 °C. Poslijepodne u središnjoj i sjeverozapadnoj Hrvatskoj pretežno sunčano, vrlo toplo, češće ustvari vruće. Uz slab do tek ponegdje umjeren jugozapadnjak i temperaturu od 30, 31 °C, ponegdje moguće čak i 32 °C, gotovo kao da je ljeto.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
UŽIVAJTE DOK TRAJE... /

Vrućine nam se vraćaju, a onda potpuna promjena. Na birališta ćemo u zimskim kaputima?

Image
UŽIVAJTE DOK TRAJE... /

Vrućine nam se vraćaju, a onda potpuna promjena. Na birališta ćemo u zimskim kaputima?

U Slavoniji, Baranji i Srijemu pretežno sunčano, puno vedrine, tek ponegdje s visokim oblacima. I ovdje iznimno toplo za doba godine, nerijetko i vruće - oko 30 °C uz uglavnom slab jugozapadnjak. U Dalmaciji sunčano uz slab do tek ponegdje umjeren vjetar s mora. Na 27, 28 °C bit će idealno za šetnje i boravak na otvorenom, a najhrabriji možda i uskoče u more iako je ono temperature tek 17 ili 18 °C.

Na sjevernom Jadranu pretežno sunčano i vrlo toplo. U gorju slab do umjeren, na udare povremeno i jak jugozapadnjak, a na moru uglavnom mirno, tek krajem dana slabo do umjereno jugo. Na cijelom području oko 26 °C, u gorskim predjelima lokalno moguće i nekoliko stupnjeva više.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prognoza za kopno

I prvog dana novog tjedna nastavlja se neuobičajena toplina na kopnu uz umjeren i jak jugozapadnjak. Potom od utorka sve nestabilnije, kiša i pljuskovi praćeni grmljavinom glavninom u noći na srijedu, a vjetar okreće na sjeverni. Manje toplo, a krajem dana osjetan pad temperature pa će na sam izborni dan biti svega 10-ak stupnjeva. Od četvrtka oborine rjeđe, tek mjestimice kiša iz zaostalih oblaka, ali ostaje svježe, ujutro i hladno.

Prognoza za more

Na Jadranu sunčano do utorka, ali sve vjetrovitije. Potom postupno naoblačenje, u noći na srijedu lokalno obilna kiša i pljuskovi praćeni grmljavinom. Jako jugo krajem utorka okreće na buru, najprije na sjevernom dijelu, u srijedu i duž ostatka obale. Pritom će osjetno osvježiti - temperatura čak 10ak stupnjeva niža. Od četvrtka mirnije, ali ne posve stabilno - povremeno kiša ili poneki pljusak te i dalje svježe.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo