UŽIVAJTE DOK TRAJE... / Vrućine nam se vraćaju, a onda potpuna promjena. Na birališta ćemo u zimskim kaputima?

Poslijepodne u središnjoj i sjeverozapadnoj Hrvatskoj razvedravanje, sve sunčanije, čak će sunčano i prevladavati. Sjeveroistočni vjetar slabi, a bit će i barem malo toplije uz temperaturu opet oko 22 °C. U Dalmaciji prevladavajuće sunčano, iako će biti dosta visokih oblaka na nebu

Dorian Ribarić

Dorian Ribarić

11.4.2024.
6:15
VOYO logo

Napokon primjerenije proljeću, mnogi su i odahnuli. No, to pogoršanje samo je prolazno u vidu pojačanog vjetra i pada temperature na kopnu, jer već je naglo porastao tlak uz jačanje anticiklone iz središnje Europe. Osim bure, idućih dana stabilno, sve toplije, idealno za boravak na otvorenome pa imajte na umu već ponegdje visok UV indeks, osobito jer nam se koža još nije sasvim navikla na toliko izlaganje suncu.

ČETVRTAK

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sutra djelomice, na moru i pretežno vedro. Najviše zaostalih oblaka na zapadu unutrašnjosti te u gorju, ali uz vrlo malu šansu za tek koju kap kiše. No, ostaje razmjerno vjetrovito, duž Jadrana će se proširiti umjerena i jaka bura, pod Velebitom imati olujne, moguće mjestimice i orkanske udare. U unutrašnjosti svježe, između 8 i 10 °C, dok duž obale ostaje visoka temperatura, uglavnom između 15 i 18 °C. Naravno, na jakoj buri će se činiti svježije.

Poslijepodne u središnjoj i sjeverozapadnoj Hrvatskoj razvedravanje, sve sunčanije, čak će sunčano i prevladavati. Sjeveroistočni vjetar slabi, a bit će i barem malo toplije uz temperaturu opet oko 22 °C. Sunčanije i na istoku, malo oblaka možda samo ponegdje u Posavini. Slab, rijetko umjeren sjeverac, a temperatura malo viša, bit će između 22 i 25 °C.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U Dalmaciji prevladavajuće sunčano, iako će biti dosta visokih oblaka na nebu. No, bura slabi, okreće ponegdje na sjeverozapadnjak, zapadnjak, a bit će još toplije, sada i ovdje neuobičajeno toplo za doba godine, između 25 i visokih 28 °C. Na sjevernom Jadranu dosta sunca, a promjenjiva naoblaka uglavnom još u dijelu Gorskog kotara, osobito u Lici. I dalje razmjerno vjetrovito, ali bura postupno popušta, bit će uglavnom umjerena, u velebitskom kanalu još ponegdje jaka. Temperatura između 23 i 25 °C, u gorju svježije, oko 18 °C.

IDUĆIH DANA NA KOPNU

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U unutrašnjosti pretežno sunčano uz opet iznimnu toplinu za doba godine, u danima vikenda ponegdje i vrućina. No, krenut će početkom idućeg tjedna južina, a promjena se očekuje od utorka uz naoblačenje, kišu te osjetniji pad temperature, a još malo hladnije izgledno je na dan izbora u srijedu.

IDUĆIH DANA NA MORU

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na Jadranu još sunčanije te vrlo toplo. Bura koja će u petak biti više fenski, tj. topao vjetar potpuno slabi za vikend, a bit će to onda gotovo ljetne prilike. Jugo kreće od ponedjeljka, bit će sve izraženije, a sredinom idućeg tjedna raste i vjerojatnost za mjestimičnu kišu te pljuskove uz pad temperature.

TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo