Slavonija u Münchenu / Kuhar Vatrenih spremao slavonske specijalitete, uživala i legenda Bayerna: 'Ovo je kao da sam doma'

Na najvećem štandu uz domaćine, uživali su brojni posjetitelji, a među njima se našla i legenda Bayerna

21.2.2019.
20:00
VOYO logo

I miris i okus Slavonije uz tradicionalne pjesme u srcu Bavarske gdje živi gotovo 50 tisuća Hrvata od kojih je 40 posto iz tog kraja.

Na turističkom sajmu u Münchenu, slavonske specijalitet pripremio je srebrni kuhar Vatrenih koji je i sam Osječanin.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ovo je zlatna hrana, naša prirodna slavonska, onako od srca", kazao je Tomica Đukić, kuhar Vatrenih.

Od srca je, čini se, uživala i legenda nogometnog kluba Bayern -  Giovane Elber koji je bio među počasnim gostima na hrvatskom štandu. Najbolji strani strijelac u povijesti Bundeslige osjećao se na trenutak, kaže, kao da je u rodnom kraju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ja se jednostavno osjećam kao da sam u Brazilu, lijep je ugođaj, dobra je hrana, jako su ugodni ljudi i osjećam tu neku toplinu", kazao je Elber.

Hrvatska turistička zajednica na sajmu je prvi put stavila naglasak na Zagreb i Slavoniju umjesto tradicionalno Jadrana. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Slavonija je naša još neotkrivena tajna koja ima potencijala za daljnji turistički rast, s obzirom na resurse s kojima raspolažemo, od prirodnih ljepota do kulturne baštine, gastronomije i iznimno ljubaznih domaćina", kazao je Kristjan Staničić, predsjednik Hrvatske turističke zajednice.

Promidžba na sajmu važna je i zbog investicija, smatra ministar turizma.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Od '93. do danas uloženo je preko 3 milijarde i 200 milijuna eura u Hrvatskoj, oni su nam među prvih pet vaznih partnera u investicijama u RH", kazao je ministar turizma Gari Capelli.

Uz to, Nijemci su najčešći gosti, 3 milijuna ih je posjetilo Hrvatsku lani, a možda nakon sajma uz Jadran, rutu usmjere u većem broju i prema kontinentalnom dijelu zemlje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Skriveno u raju
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo