KUĆA STRAVE NA BROJU 13 /

Cigle, grede, crijepovi prijete Zagrepčanima u ovom kvartu: Grad bi je srušio, ali... Tu kreće birokracija

Vlasništvo nad ruševinom ima čak 39 osoba - a za svaku treba opsežan proces dostojan Kafke

12.12.2021.
8:24
VOYO logo

Stanari ulice u zagrebačkom Rudešu već godinama strepe od stare kuće s koje opadaju crijepovi, cigle i grede. Tražili su od grada da se objekt sruši, a komunalni redar izašao je na teren dvije i pol godine nakon zahtjeva. Posljednji stanar umro je prije sedam godina i od tada propada.

'Kad puše vjetar, otpadaju dijelovi'

Kad je bio potres se srušila, sad je još gore, opisuje susjeda Đurđa Božić i dodaje da kada puše vjetar i dalje optadaju dijelovi i lete na sve strane. „A ulica puna male djece“, zabrinuta je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ovo je postao mini zoološki vrt. Djeca se mogu upoznati sa svim oblicima urbane flore i faune; štakori, lisice, mačke i sva ostala egzotična stvorenja“, ironičan je Davor Sučić, frontman Zabranjenog Pušenja koji živi u kvartu.  Iz Grada su na upit RTL-a odgovorili kako će naložiti uklanjanje objekta, no to neće biti nimalo lako – vlasništvo nad ruševnom kućom ima čak 39 osoba.

„Za svakog suvlasnika koji više nije živ potrebno je utvrditi je li provedena ostavinska rasprava, za svakoga se mora utvrditi točan adresa prebivališta, svakome tko ne živi u Republici Hrvatskoj odrediti zastupnika., za svako tko nema nasljednika odrediti zastupnika, za svakoga kome je prebivalište nepoznato . odrediti zastupnika, a nakon svega je potrebno stručno vještačenje te donošenje rješenja o uklanjanju.“, odgovaraju iz Gradskog ureda za prostorno uređenje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

A tada, svaki od tih 39 ima prvo na upravni spor i pravni lijek.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Superstar
NOVA SEZONA
VOYO logo